Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Και Έλληνας ανάμεσα στους συλληφθέντες...


Πέντε άτομα συνελήφθησαν και πάνω απο 150 σκυλιά δημεύθηκαν σε έφοδο απο πολλαπλά σώματα ασφαλείας σε κρατικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, για συμμετοχή σε βίαιους αγώνες μεταξύ σκύλων.

ST. LOUIS—Αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε άνδρες στο Missouri και κατάσχεσαν πάνω απο 150 pit bull terriers σε μια έφοδο νωρίς το πρωί σε διάφορες τοποθεσίες, όπου λάμβαναν μέρος σε αγώνες όπου μάχονταν σκυλιά μεταξύ τους και με παράνομα στοιχήματα, όπως δήλωσε ο U.S. Attorney Michael W. Reap σήμερα.

Τα άτυχα ζώα έχουν παραδοθεί στην υπηρεσία Humane Society of Missouri για φύλαξη και περιποίηση, και ο U.S. Attorney ζήτησε απο τις δικαστικές αρχές επιπλέον, οι πέντε συλληφθέντες, να αναλάβουν όλα τα έξοδα φιλοξενίας, περιποίησης και ιατρικής περίθαλψης των ζώων, καταβάλοντας το ανάλογο ποσόν στην Humane Society of Missouri.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταξύ Ιανουαρίου 2008 και Ιουνίου 2009, οι: Michael Morgan, Robert Hackman, Teddy Κυριακίδης, Ronald Creach και Jack Ruppel συμμετείχαν στην κακομεταχείρηση των ζώων έχοντας στήσει επιχείρηση με παράνομους αγώνες μεταξύ των ζώων. Οι κατηγορούμενοι, διατηρούσαν κυνοτροφεία, τα οποία αποδείχθηκε πως τα χρησιμοποιούσαν για "φυτώρια" νέων "μονομάχων".

Η ανάμιξη σε τέτοιους (αιμοσταγείς) αγώνες μεταξύ ζώων, και βάση του νόμου του Μάϊος 2007 -Animal Fighting Prohibition Enforcement Act, θεωρείται απο τους νόμους της πολιτείας ως κακούργημα, και ως τέτοιο διώκεται. (Η φωτογραφία είναι αποκρουστική, αλλά μόνο αυτή αποδίδει την πραγματικότητα)Το κατηγορητήριο του Eastern District of Missouri:"Το να πιέσεις σκυλιά να μάχονται μέχρι θανάτου, δεν είναι άθλημα", λέει ο John V. Gillies, Special Agent-in- Charge of the St. Louis office of the FBI. "Δεν υπάρχει τίποτε το τιμητικό η άξιο σεβασμού, στο να βάζει κάποιος δυό σκυλιά να μαλώνουν, τραυματίζοντας η και θανατώνοντας το ένα το άλλο". Οι κάτοχοί τους, ισχυρίζονται πάντοτε όταν συλλαμβάνονται, πως τα φροντίζουν και τα αγαπάνε. Μα η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Δεν διστάζουν να σκοτώσουν τα αβοήθητα σκυλιά τους, είτε με ηλεκτροσόκ, είτε με άλλους επίσης απάνθρωπους τρόπους, με το που θα καταστούν ανίκανα για άλλη μάχη, ή θα έχουν τραυματισθεί βαριά και δεν θα τους επιφέρουν κανένα πλέον κέρδος απο αγώνες.


(η φωτογραφία είναι αποκρουστική, αλλά κοιτάξτε την καλά, για να καταλάβετε...)

Το κατηγορητήριο του Eastern District of Missouri:
  • Michael Morgan, ή αλλιώς Missouri Mike, 38, για δύο κακουργήματα για συνομωσία και διάπραξη αδικήματος, και για ένα κακούργημα για παράνομους απαγορευμένους αγώνες μεταξύ ζώων.
  • Robert Hackman, 55, για δύο κακουργήματα για συνομωσία και διάπραξη αδικήματος, και για δύο κακουργήματα για παράνομους απαγορευμένους αγώνες μεταξύ ζώων.
  • Teddy Kiriakidis, η αλλιώς Teddy Bogart, 50, για ένα κακούργημα για συνομωσία και διάπραξη αδικήματος
  • Ronald Creach, 34, για δύο κακουργήματα για συνομωσία και διάπραξη αδικήματος, και
  • Jack Ruppel, 35, of Eldon, για δύο κακουργήματα για συνομωσία και διάπραξη αδικήματος, και για δύο κακουργήματα για παράνομους απαγορευμένους αγώνες μεταξύ ζώων.

Εάν καταδικαστούν, κάθε κατηγορία τιμωρείται με την μέγιστη ποινή των πέντε ετών στην φυλακή, και (ή) ένα ποσόν που ξεπερνάει τα $250,000.

United States Attorney's Office
Eastern District of Missouri

Και ρωτάω τώρα με τη σειρά μου.
Πότε θα κάνουν το ίδιο με τους αγώνες Extreme fighting; Παλιότερα γίνονταν κρυφά, σε μέρη που κανένας δεν γνώριζε εκτός τους συμμετέχοντες. Συχνά υπήρχαν θάνατοι απο την βιαιότητα του αγώνα. Σήμερα, εδώ τουλάχιστον στον Καναδά, τους δείχνουν στην τηλεόραση, νόμιμα και ..χαλαρά. Απο ότι καταλαβαίνω, όλα γίνονται για το χρήμα.
από τον ΑΑΤΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...