Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Ξέρει κανένας από πού προέρχεται το "Και ο μήνας έχει ...εννιά!!!";


Εάν κανένας φίλος ξέρει από πού προέρχεται αυτή η εκνευριστική έκφραση, σας παρακαλώ πάρα πολύ να μου το πει, για να μάθω κι εγώ με ποιόν να εκνευριστώ.
Όχι για τίποτε άλλο, αλλά από τα άγρια χαράματα που έχω ξυπνήσει και επειδή είμαι "ραδιοφωνικός τύπος", έχω ακούσει το ομώνυμο τραγουδάκι, πάνω από 6-7 φορές...
Θα μου πεις, "σιγά ρε φίλε, τόσο μυγιάγγιχτος είσαι; τι σε ενοχλεί το τραγουδάκι, που ΚΑΙ κλασσικό ΚΑΙ αραχτό ΚΑΙ αισιόδοξο είναι;".
Είδατε που βιάζεστε; Δεν με ενοχλεί το τραγούδι, με ενοχλεί που κάθε 9 του μήνα, κατά διαβολική σύμπτωση συμπίπτει να πρέπει να πληρώσω την δόση του στεγαστικού και την δόση του αυτοκινήτου, σύνολο 780 ευρώ...

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πώς αισθάνομαι κάθε 9 του μηνός; Σαν τον Αιγύπτιο που ανέβαζε την κοτρώνα στην κορυφή της πυραμίδας!!!

Γι αυτό σας λέω, αν ξέρετε από πού προέρχεται η έκφραση, πείτε το και σ' εμένα. Όχι για τίποτε άλλο, απλά για να το σκέφτομαι και να ξεχνιέμαι από το ότι δουλεύω 29 μέρες το μήνα για να πληρώνω αυτή την μία, την αποφράδα, την εννάτη...

3 σχόλια:

  1. Πριν πολλές δεκαετίες, δεν ξέρω ακριβώς πότε, οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν κάθε 9 του μήνα. Έτσι λοιπόν βγήκε και η έκφραση και ο μήνας έχει εννιά, που σήμερα έχει την έννοια της ανεμελιάς.

    Κάτι άλλο πάλι σχετικό με τους δημόσιους υπαλλήλους, που μπορεί να μην το γνωρίζεις, είναι η ονομασία της πλατείας Κλαυθμώνος. Πριν επίσης πολλές δεκαετίες, κάθε φορά που άλλαζε το κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα, απολύονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και προσλαμβάνονταν οι ημέτεροι της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης. Κάθε φορά που γινόταν αυτό, οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώνονταν στην πλατεία των Αθηνών και έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ. Έτσι και η ονομασία Κλαυθμώνος.

    από
    3foil.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασε εδώ http://nostou-algos.pblogs.gr/2008/04/kai-o-mhnas-ehei-ennia-ti-shmainei-ayto.html
    Νομίζω ότι θα σε καλύψει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως παλιότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρωνόντουσαν στις 9 κάθε μήνα και από εκεί προέρχεται η χαρά που εκφράζει το τραγούδι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...