Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Αν πιάσει φωτιά στο Ζαγόρι, μαύρο φίδι που τους έφαγε...


«Λουκέτο» στους 30 από τους 50 Πυροσβεστικούς Σταθμούς που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων αυτόν στους Ασπράγγελους του Δήμου Κεντρικού Ζαγορίου, βάζει το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών λόγω αδυναμίας να αντεπεξέλθει στη συντήρησή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως το ΕΣΕΠΑ έλαβε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2009, μόλις 15.000 ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες συντήρησης 428 οχημάτων, που έχει στη διάθεσή του το Σώμα και με τα οποία εξοπλίζει τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΕΠΑ Νίκο Σαχινίδη: «Αυτά είναι αστεία πράγματα. Οι 15.000 ευρώ δεν μας φτάνουν ούτε για τις ασφάλειες των 428 οχημάτων, για τις οποίες χρειαζόμαστε 250.000 ευρώ. Είναι απερίγραπτες καταστάσεις και γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να προστατεύσουμε και εμείς τους εαυτούς μας. Είναι αλητεία αυτό που συμβαίνει να φέρνουμε τα αυτοκίνητα τσάμπα, να πληρώνουμε τα καύσιμα, να δουλεύουμε σαν τα γαϊδούρια, και επιπλέον να πληρώνουμε και τα διόδια, γιατί τα πυροσβεστικά οχήματα πληρώνουν όσο και τα φορτηγά. Αν ξεκινήσει μία ομάδα από το κέντρο εκπαίδευσης στην Ημαθία για να φτάσει σε φωτιά στην Αθήνα θα πληρώσει 3.000 ευρώ σε διόδια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μετά από συζήτηση που υπήρξε με τον Δήμαρχο Κεντρικού Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, αποφασίστηκε τελικά να παραμείνουν στους Ασπράγγελους δύο από τα τέσσερα οχήματα του ΕΣΕΠΑ. Εξάλλου, ούτε ο Δήμος διαθέτει κονδύλια για την δασοπυρόσβεση και κυρίως για την πρόσληψη υπαλλήλων, που θα χρησιμοποιήσουν τα μηχανήματα.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...