Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ψυχομαχάει η κυβέρνηση Παπανδρέου...


  
ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
 γράφει ο Τηλεβόας
- Ανεξαρτητοποίηση Μ. Αποστολάκη
- Δήλωση Β. Παπανδρέου για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας 
- Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ.

   Ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή, δημιουργώντας έτσι ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, χωρίς κανένας να μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ή ακόμη και ώρες.
   Την μεσημβρινή ανεξαρτητοποίηση της κ. Μιλένας Αποστολάκη, η οποία άφησε την κυβέρνηση με 152 βουλευτές, ακολούθησε η δήλωση της κ. Βάσως Παπανδρέου, η οποία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια να συγκαλέσει άμεσα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και να δημιουργηθεί κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, που θα διασφαλίσει το οικονομικό πακέτο της 27ης Οκτωβρίου και θα προχωρήσει στη διενέργεια εκλογών.
   Αντίστοιχη δήλωση έκανε και η κ. Εύα Καϊλή, η οποία είπε ότι αν έως την Παρασκευή δεν υπάρξει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, τότε θα ανεξαρτητοποιηθεί.
   Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, προσκλήθηκε εκτάκτως στην αυριανή σύνοδο των G20 στις Κάννες της Γαλλίας, όπου θα κληθεί να εξηγήσει την αιφνιδιαστική αναγγελία διενέργειας δημοψηφίσματος.
   Ήδη είναι γνωστό, ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας, η οποία ασκεί την προεδρία της Ε.Ε., Νικολά Σαρκοζί, είναι σφόδρα ενοχλημένος από την απρόσμενη εξέλιξη, όχι μόνο διότι τίθεται σε αμφισβήτηση η απόφαση της Συνόδου Κορυφής, αλλά και επειδή κινδυνεύουν τα "απόνερα" να πλήξουν την ίδια Γαλλική Οικονομία, καθώς η έκθεση των Γαλλικών Τραπεζών σε Ελληνικά ομόλογα είναι τέτοια, που ήδη πολλοί οίκοι αξιολόγησης ετοιμάζονται να υποβαθμίσουν την Γαλλία.  Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες ντόμινο, καθώς θα αμφισβητηθεί ο ένας πόλος του γαλλογερμανικού άξονα, με άγνωστες συνέπειες για την συνοχή της ευρωζώνης.
   Μέσα σε όλη αυτή την θυελλώδη ατμόσφαιρα συγκαλείται σε λίγα λεπτά εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο.
   Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η "τρόικα" του ΠΑΣΟΚ Λοβέρδος-Ραγκούσης-Διαμαντοπούλου, όπως και ο "κοιλοπονών Ε. Βενιζέλος θα θελήσουν να δώσουν το δικό τους στίγμα στην διαμορφούμενη κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα αποφασιστεί τελικά.
   Δεν γνωρίζω εάν ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε χθες το βράδυ το Δημοψήφισμα και την Ψήφο Εμπιστοσύνης για να "μαντρώσει" τους βουλευτές του ή για να "εκβιάσει" καλύτερους όρους από τους εταίρους-δανειστές μας, αλλά έχω την εντύπωση ότι με αυτή του την κίνηση υπέγραψε το πολιτικό του τέλος στην Ελληνική πολιτική σκηνή. 
Ίσως όμως ακριβώς αυτό να επιδίωκε, όπως λένε κάποιοι επικριτές του, οι οποίοι του αποδίδουν απόπειρα εύσχημης εξόδου.

ΚΕΝΤΡΙ: Εγώ σας είχα προειδοποιήσει από χτες...
Τι περιμένατε να δείτε; Χαΐρι; 
Φανταζόσασταν ότι δεν θα είχε επιπτώσεις η εμφάνιση Μητσοτάκη χτες στον Παπαχελά; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...