Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Φωνή Βουνώντων εν τη Στρογγούλα...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δυτικών Τζουμέρκων διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις «Φωνή Βουνώντων 2010» στη Στρογγούλα Πραµάντων.
Και για όσους δεν ξέρουν τι εστί Στρογγούλα, να σας πω ότι είναι το ίσιωμα στο Καταφύγιο Πραμάντων, στα 1500 μέτρα υψόμετρο, ακριβώς πάνω από το χωριό, συγγνώμην το κεφαλοχώρι ήθελα να πω, πολυαγαπημένοι μου Πραμαντιώτες...

Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να χαθείτε, ενδεικτικές πινακίδες θα σας οδηγούν και όσους έρχονται από Γιάννενα και όσους έρχονται από Άρτα...
Στην ανακοίνωση του Συλλόγου γράφουν:

"Είµαστε µια οµάδα ανθρώπων που ξεκίνησε πριν από χρόνια από ένα µικρό οικισµό των Τζουµέρκων, το όνοµα αυτού Τσόπελας, σιγά σιγά µεγάλωσε, θέριεψε και αγκάλιασε όλα τα Δυτικά Τζουµέρκα από τους Μελισσουργούς ως πέρα από τη Γέφυρα της Πλάκας και από τους Καλαρρύτες έως το Αθαµάνιο και πιο πέρα.

Είµαστε η «Φωνή Βουνώντων» που κλέβοντας χρόνο από την ξεκούρασή µας και από τις επαγγελµατικές µας υποχρεώσεις, προσπαθούµε να ξανακάνουµε τις γιορτές και τις σχόλες, ηµέρες χαράς, ψυχαγωγίας, επικοινωνίας, αλλά και συγκίνησης, ανοίγοντας τα µυρωδάτα µπαούλα της παράδοσης να ευωδιάσουν το µέλλον".


Λοιπόν, για σήμερα, 12 Αυγούστου, το πρόγραμμα έχει στις 8:30 το βράδυ, Σωκράτη Μάλαμα, φωνή αγαπημένη που υπόσχεται μια βραδιά με ...υποσχέσεις!!!


Αλλά οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και αύριο στις 13 Αυγούστου, στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, με Μικρούτσικο-Θηβαίο-Κούτρα και συμμετοχή του Πραμαντιώτη, του Γιώργου του Μεράντζα...
Βλέπετε, ο Γιώργος έχει παλιά κολλητιλίκια με τον Μικρούτσικο και τον φιλοξενεί στο σπίτι του στην Πράμαντα, τι νομίζετε ότι ο Μικρούτσικος θα πάει για τη συναυλία και θα ξανακατέβει στις ζέστες;
Όχι φίλοι μου, μια βδομάδα θα καθήσει στην Πράμαντα ο Μικρούτσικος να χορτάσει βουνίσιο αέρα και πρατίνα...
Και για τους ρομαντικούς που θέλουν να ονειροπολήσουνε με την βροχή των Περσίδων και θα παραμείνουνε στην Στρογγούλα και μετά τις συναυλίες σήμερα και αύριο, έχω να τους πω ένα μόνο πράγμα:
Το μπουφάν, το χοντρό μπουφάν θα τους είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!!

7 σχόλια:

  1. Αγαπητό ΚΕΝΤΡΙ, ο Πολ.Σ.Δ.Τζ. ιδρύθηκε φέτος μόλις πριν από 7 μήνες, όπως λένε στο μπλογκ τους! Πώς διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά τη Φωνή Βουνώντων??
    Μήπως κάποιοι άλλοι διοργάνωσαν τις προηγούμενες ...φωνές?

    Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, πραγματικά δεν ξέρω αυτή την λεπτομέρεια που μου λες, όμως μπήκα στο blog τους και είδα ανάρτηση με εκδηλώσεις από τον Αύγουστο του 2008.
    Να, δες εδώ: http://fonivounonton.blogspot.com/search?updated-min=2008-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&updated-max=2009-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&max-results=5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά χθες στον Μάλαμα, το μπουφάν δεν ήταν απαραίτητο...
    Η βραδιά ήταν πολλή ωραία.
    Το τοπίο εντυπωσιακό!

    Η συναυλία δυστυχώς υποτονική.
    Και η διοργάνωση απαράδεκτη.
    Ταλαιπωρία απίστευτη για να φτάσουμε με τα πόδια ως το καταφύγιο, ουρές ατελείωτες στα σουβλάκια.

    Μάλλον δεν ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν τόσο κόσμο.


    Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι τέτοιες μέρες η Πράμαντα βουλιάζει από κόσμο...
    Γιατί, κάτω στο χωριό μπόρεσες εύκολα να εξυπηρετηθείς σε ταβέρνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια ταβέρνα, νηστικοί μείναμε, πανικός από κόσμο!!

    Αν δεις τα βιντεάκια στο λινκ, δε γράφουν Πολ.Σ.Δ.Τζ., αλλά Πνευματικό Κέντρο Τσόπελα.

    Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεις στην ανακοίνωση του Συλλόγου λέει:
    "Είµαστε µια οµάδα ανθρώπων που ξεκίνησε πριν από χρόνια από ένα µικρό οικισµό των Τζουµέρκων, το όνοµα αυτού Τσόπελας,κτλπ, κτλπ"
    Ίσως να πρόκειται για μετεξέλιξη, δεν ξέρω...
    Πάντως καλύτερα νηστικός, παρά να σου σερβίρουνε μετά από μια ώρα ό,τι δευτεράντζα είχε ξεμείνει στα Τζουμέρκα, καλύτερα ψωμοτύρι, άκου με που σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η εκδήλωση - συναυλία του Μάλαμα ήταν υπέροχη με πάρα πολύ κόσμο (αρκετοί ήρθαν αυθημερόν από Αθήνα καιτους γύρω νομούς).
    Στον Μικρούτσικο , παρά την παρουσία του Πραμαντιώτη Γιώργου Μεράντζα (πάντα εξαιρετικός και δωρικός) αρκετά λιγότεροι
    Η πρόσβαση-ανάβαση στο Ίσωμα (2,5-3 km) δύσκολη και με πάρα πολύ σκόνη (μια υδροφόρα θα βοήθαγε κάπως), η κατάβαση επίσης.
    Ανέβηκα με μηχανή νωρίς 2,5 ώρες πριν την έναρξη και πάνω ήταν ήδη εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ μετά το πέρας της συναυλίας του Μάλαμα (12.30') περίμενα ένα 2ωρο για να επιχειρήσω την κάθοδο (λόγω σκόνης και κίνησης)με 1η-2α και φρεναριστός από τα πολλά αυτοκίνητα και τη δυσκολία του δρόμου στις στροφές με τα πολλά χαλίκια.
    Τη σκόνη δεν τη γλύτωσα βέβαια.
    Στο κυλικείο του καταφύγιου για να πάρεις νερό, καφέ ή μπύρα ,σουβλάκι έπρεπε να έχεις υπομονή σε ουρά 50-60 ανθρώπων.
    Το τοπίο υπέροχο, παρά το ότι είχε ζέστη ακόμη και τη νύχτα.
    Θα μπορούσαν να είχαν μεγάλα βαρέλια με πάγο σε αρκετά σημεία του χώρου για αναψυκτικά, νερά κλπ και βέβαια να μην ήταν απόντες (οι διοργανωτές) μετα το πέρας των συναυλιών έτσι ώστε να καθοδηγήσουν την κατάβαση των 100ντάδων οχημάτων και πεζών.
    Τέλος πάντων για να μην γκρινιάζουμε συνέχεια, καλή συνέχεια στους της "Φωνής Βουνώντων" στις επόμενες εκδηλώσεις τους.
    ΓΘΓ - Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...