Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Η προπαγάνδα γεννάει τη βία...

Καλή εβδομάδα φίλοι μου, ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περάσατε όμορφα, παρέα με δικούς σας ανθρώπους το 15Αύγουστο...
Ξανά πίσω για δουλειά λοιπόν και το mail box γεμάτο από γράμματά σας.
Ένα από αυτά σταλμένο από την Ένωση Χιμαρριωτών μου έκανε εντύπωση και το αναδημοσιεύω. Γράφει λοιπόν ανάμεσα σε άλλα για τα αίτια πίσω από τη δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα:



"Η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα τρεις ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, δεν μας παραξένεψε. Ξέραμε ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Κάποιος Αλβανός από αυτούς που κατακλύζουν το καλοκαίρι τη Χιμάρα θα έδειχνε με πιο βίαιο τρόπο την ενόχλησή του που η περιοχή μας έχει τόσο έντονο ελληνικό χαρακτήρα.
Αυτό είναι και το ιδεολογικό πρόβλημα της Αλβανίας με τη Χιμάρα. Λόγω της προπαγάνδας που ξεκινάει από την εποχή Χότζα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, πολλοί Αλβανοί πιστεύουν (αρκετοί καλόπιστα) ότι οι κάτοικοι της Χιμάρας δεν είναι ελληνικής καταγωγής.
Τους λένε ότι μάθαμε ελληνικά τα τελευταία χρόνια που πήγαμε στην Ελλάδα για να βρούμε εργασία. Τους βομβαρδίζουν το μυαλό ότι δεν είμαστε Έλληνες αλλά Αλβανοί που προδώσαμε τη γλώσσα μας και την καταγωγή μας και ξιπαζόμαστε να μιμούμαστε τους Έλληνες.
Αυτή την προπαγάνδα αναπαράγουν ο τύπος και τα σχολικά βιβλία και εφαρμόζουν και οι κρατικές αρχές. Αυτή την προπαγάνδα πρέπει να καταπολεμήσουμε με μέτρα τα οποία θα χτυπάνε το πρόβλημα στη ρίζα του."


ΚΕΝΤΡΙ
: Ο καημένος ο Αριστοτέλης, που το μόνο του έγκλημα ήταν ότι μιλούσε την πατρική του γλώσσα στο μαγαζί του, είχε ένα όνομα που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την ελληνικότητά του.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι από την εποχή του Εμβέρ Χότζα και των διώξεων εναντίον της μειονότητας, οι Βορειοηπειρώτες γονείς έδιναν στα παιδιά τους αρχαιοελληνικά ονόματα, (πχ Αριστοτέλης Δανάη κτλπ), για να μην "προκαλούν" με ελληνορθόδοξα ονόματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...