Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Η Άρτα τιμάει τον Γιάννη Καλπούζο...


Την Παρασκευή 20 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ διοργανώνεται μια εκδήλωση στα πλαίσια του "ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΗ", αφιερωμένη στον Γιάννη Καλπούζο και στο μυθιστόρημά του "Ιμαρέτ, Στη σκιά του ρολογιού", το οποίο κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών 2009. Και φυσικά η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του τζαμιού στο Μαράτι, πού αλλού θα ήταν καλύτερα;
Ο ίδιος ο συγγραφέας δήλωσε για το πρόγραμμα της βραδιάς:

"Δεν θα κάνουμε παρουσίαση του βιβλίου εδώ, δεν θα κουράσουμε τους Αρτινούς. Κάναμε παρουσίαση του βιβλίου, η πρώτη που έγινε στις 21 Νοέμβρη του 2008, μια εβδομάδα μετά που κυκλοφόρησε το Ιμαρέτ.

Εδώ θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι συνδυασμός λόγου και μουσικής. Δυο ηθοποιοί θα διαβάζουν μικρά αποσπάσματα απ’ το βιβλίο. Ενδιάμεσα θα υπάρχουν τραγούδια τα οποία υπήρχαν πριν απ’ το 1880 που παίζονταν στα καφέ Αμάν, ηπειρώτικα τραγούδια, μικρασιάτικα τραγούδια, τούρκικα τραγούδια, ηπειρώτικα τραγούδια με μικρασιάτικες επιρροές.

Θα είναι μαζί μας το συγκρότημα Λαλητάδες, η Ροδή Τομουρτζούκγκιουλ, μια Ελληνίδα Πολίτισσα η οποία θα μας πει τα τούρκικα τραγούδια και δυο ηθοποιοί, ο Λεωνίδας Χρυσομάλλης και η Λίνα Εξάρχου και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα ψυχαγωγικό και θα συνεχίσουμε από ένα σημείο και μετά μόνο με τραγούδια".

Είμαι βέβαιος πως θα είναι μια πολύ όμορφη βραδιά και δεν πρόκειται να την χάσω με τίποτε και για όσους ανησυχούνε για το πώς θα πάμε, πώς θα γυρίσουμε, πού θα παρκάρουμε, πόσο θα κοστίσει κτλπ, η απάντηση δίνεται επίσημα στην ανακοίνωση του Δήμου, που μαζί με την 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων είναι συνδιοργανωτές: "
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν μεταφορά των δημοτών με τα μίνι μπας από την πόλη προς το χώρο της εκδήλωσης και επιστροφής τους μετά το πέρας αυτής."
Ο Γιάννης με το βιβλίο του τίμησε την Άρτα, έκανε γνωστό στο πανελλήνιο την ιστορία της και τώρα είναι η σειρά μας να τον τιμήσουμε, όπως του πρέπει...

1 σχόλιο:

  1. Δεν μας έφθαναν τα χάλια μας τιμάμε και εφοριακούς! Α, ρε Ιμαρέτ που κατάντησες! Σε συγγραφικές ανησυχίες τύπου Άρλεκιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...