Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Σχολείο-Αστυνομία-Δικαστήρια, 3 σε 1!!!


Σήμερα το πρωί οι πλατείες είχαν γεμίσει με μανάδες και παιδιά του Δημοτικού. Αυτό συνέβηκε επειδή σήμερα τα παιδιά πήρανε τα ενδεικτικά τους κι έτσι επισήμως πια ξεκινάει η περίοδος των διακοπών τους...
Οι μαμάδες έπιναν το freddo τους έχοντας δίπλα τους το ενδεικτικό των βλασταριών τους (τίτλο προόδου το λένε τώρα) και τα παιδιά έπαιζαν παραπέρα, κάνοντας slalom ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα (είπαμε, οι πλατείες είναι για καφέ, όσοι θέλουν να κάνουν απλώς βόλτα, να κάτσουν σπίτι τους και να κάνουν την διαδρομή κρεβατοκάμαρα-τουαλέτα ξανά και ξανά και ξανά...)!!!

Τέλος πάντων, πάλι ξέφυγα από το θέμα, που είναι τα παιδιά και η εκπαίδευση. Σε αυτά τα παιδιά αφιερώνω αυτή την ανάρτηση, που την διάβασα εδώ. Ελπίζω να την διαβάσουν και οι μαμάδες, να το πούνε στους μπαμπάδες, να γίνει ένα σούσουρο, μπας και τα δικά τους παιδιά δούνε καλύτερες μέρες...

Αντιγράφω λοιπόν:



Όπως βλέπετε στην αφίσα - διαμαρτυρία της Α΄ΕΛΤΕΕ Θεσσαλονίκης, το ΕΠΑΛ Βασιλικών συστεγάζεται με το αστυνομικό τμήμα και το ειρηνοδικείο της περιοχής.
Το αποτέλεσμα είναι από την ΚΟΙΝΗ ΕΙΣΟΔΟ του σχολείου να περνούν μαθητές, συλληφθέντες, κατηγορούμενοι, καθηγητές, αστυνομικοί, δικαστές, κλπ κλπ. κλπ.
Η κα. Διαμαντοπούλου φυσικά ασχολείται με τις ανοησίες περί ηλεκτρονικού σχολείου και διαδραστικού πίνακα, την ίδια στιγμή που σχολικά συγκροτήματα σε δεκάδες περιοχές αντιμετωπίζουν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα.
Βέβαια για την υπουργό, αυτά μπορεί να μην αποτελούν σοβαρά προβλήματα, καθώς μαζί με την κα. Δραγώνα έχουν άλλες πιο σοβαρές προτεραιότητες, όπως τα ηλεκτρονικά σχολεία.
Δεν έχουν καταλάβει οι κυρίες αυτές ότι αποτελούν πλέον περίγελο στην εκπαιδευτική κοινότητα, δεδομένου ότι ασχολούνται με οποιαδήποτε άλλη ανοησία, πλην των πραγματικά σοβαρών προβλημάτων της εκπαίδευσης.
Βέβαια θα μου πείτε πού να καταλάβει η υπουργός τι σημαίνει να κάνεις μάθημα σε τέτοια σχολεία όπως το ΕΠΑΛ Βασιλικών, αφού οι εμπειρίες της προέρχονται από τα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία που στέλνει τα παιδιά της.
Δε θα έχετε άδικο.
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Στο συγκεκριμένο σχολείο θα βάλουνε διαδραστικό πίνακα και θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...