Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Πρασοσέλινο αυγολέμονο

img_0811_400
Υλικά:

(Για 5-6 μερίδες)

  • 1 κιλό πράσο
  • 1 σελινόριζα μεγαλούτσικη
  • 1 μικρό ματσάκι φύλλα σέλινου
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • λίγο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλ. αλεύρι
Εκτέλεση:

Πλένετε και κόβετε το πράσο σε κομμάτια και τα ζεματίζετε σε κατσαρόλα με νερό και το χυμό μισού λεμονιού. Τα σουρώνετε. Καθαρίζετε καλά τη σελινόριζα και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.Πλένετε τα φύλλα του σέλινου. Σε κατσαρόλα βάζετε το πράσο, τη σελινόριζα, τα φύλλα σέλινου, το καρότο, αλατοπίπερο, το χυμό ενός λεμονιού και το λάδι. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. ΄Οταν ψηθεί το φαγητό, χτυπάτε σε μπλεντεράκι το αυγό με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Προσθέτετε σ' αυτό λίγο από τον χυμό του φαγητού, ανακατεύετε ξανά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Κουνάτε την κατσαρόλα για λίγο και βγάζετε απ τη φωτιά.

Σημ.: Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κύβους με μυρωδικά ή/και κότας.Τότε όμως παραλείψτε το αλάτι.

Επειδή δεν έχουμε σταματήσει εδώ και 3 μέρες να καταβροχθίζουμε χοληστερίνη σε απίστευτες ποσότητες, δοκιμάστε αυτή την πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή και ...θα με θυμηθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...