Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Όλα όσα γίνονται, έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Ποιος είναι αυτός; Μα το κουκούλωμα φυσικά…

Τη διαβίβαση της δικογραφίας της υπόθεσης Βατοπαιδίου στη Βουλή, για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ζήτησαν οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, όμως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς «πάγωσε» την αποστολή και επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι εισαγγελείς Ευσταθία Σπυροπούλου και Παντελής Στραγάλης ζήτησαν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή καθώς προσέκρουσαν σε ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Υπενθυμίζεται πως στο ίδιο συμπέρασμα είχαν καταλήξει και οι προηγούμενοι εισαγγελείς (Ελένη Σωτηροπούλου και Ηλίας Κολιούσης) που διερευνούσαν την υπόθεση και οι οποίοι παραιτήθηκαν όταν ο κ. Σανιδάς αρνήθηκε να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή.

Χθες, Τετάρτη, ο κ. Σανιδάς ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκο Καρούτσο για τη θέση των δύο εισαγγελέων. Η άρνηση, ωστόσο, του κ. Σανιδά να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, επικαλούμενος την εγκύκλιο του προκατόχου του, του κ. Δ. Λινού, που αναφέρει ότι οι δικογραφίες διαβιβάζονται έπειτα από έλεγχο, προκάλεσε -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- σφοδρή σύγκρουση με τον κ. Καρούτσο.

Η σύμφωνη γνώμη του κ. Καρούτσου με εκείνη των δύο εισαγγελέων εξόργισε φαίνεται τον κ. Σανιδά και επί τόπου, επέστρεψε τη δικογραφία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβιβαστεί στη Βουλή. Του υπέδειξε μάλιστα να προβεί στα περαιτέρω, δηλαδή στην άσκηση ποινικών διώξεων και την ανάθεση της υπόθεσης σε ανακριτή, χωρίς ποτέ να διερευνηθεί το σκέλος τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών και υφυπουργών.

Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διαβιβάσει ο ίδιος ο κ. Καρούτσος τη δικογραφία στη Βουλή, εκτιμώντας ότι αυτό υπαγορεύει το καθήκον του.
από ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...