Τρίτη 28 Απριλίου 2009

15 ιππείς ταξίδεψαν 400 χιλιόμετρα στέλνοντας μήνυμα ειρήνης


Σε έξι μέρες διένυσαν 400 χιλιόμετρα καβάλα στα άλογα τους, θέλοντας, με τον τρόπο αυτό, να αφυπνίσουν συνειδήσεις και να στείλουν ένα μήνυμα ειρήνης.
Πρόκειται για 15 ιππείς, μέλη της Πανελλήνιας Αστικής Εταιρίας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, "Φίλιπποι Μεγάλων Αποστάσεων - Ατρόμητοι Ιππείς", που ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες το ταξίδι τους, από την Κατερίνη Πιερίας και έφτασαν σήμερα, 28 Απριλίου, στη Δωδώνη Ιωαννίνων. Οι φίλοι του αλόγου, της ιππασίας και της φύσης ταξίδεψαν κάτω από σχετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς στην Πίνδο συνάντησαν χιόνια και τσουχτερό κρύο και διένυσαν μία απόσταση που την αφιέρωσαν σε όλους τους αρχαίους και σύγχρονους Ολυμπιονίκες και ιδιαίτερα στον αρχαίο Έλληνα αρματοδρόμο, Ηπειρώτη Ολυμπιονίκη, Κλεοσθένη:
"Ταξιδέψαμε έξι μέρες σε μια δύσκολη διαδρομή. Περάσαμε την Πίνδο, όπου συναντήσαμε χιόνια και βγήκαμε στην Κατάρα, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Ξεκινήσαμε από Πιερία και διασχίσαμε Λάρισα, Κοζάνη, Γρεβενά για να φτάσουμε στα Ιωάννινα. Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να θυμίσουμε το παρελθόν και να τιμήσουμε το μέλλον", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας της Εταιρίας "Ατρόμητοι Ιππείς", με έδρα την Κατερίνη, Οδυσσέας Γραμματικός. "Η προετοιμασία ξεκίνησε καιρό πριν. Είχαμε μαζί μας τροφές για τα άλογα, καθώς επίσης και προσωπικό βοήθειας. Τα βράδια διανυκτερεύσαμε σε δήμους, ενώ είχαμε και σκηνές για να στήσουμε, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο", πρόσθεσε ο κ.Γραμματικός.
Η πορεία από την Κατερίνη προς τη Δωδώνη είναι η τρίτη που πραγματοποιούν οι "Ατρόμητοι Ιππείς". Ανάλογες πορείες οργανώθηκαν το 2007, από το Αρχαίο Δίον έως την Αλεξανδρούπολη, μια διαδρομή στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και το 2008 από τους Δελφούς έως τη Ζαχάρω, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου.
Όπως ανέφερε ο κ.Γραμματικός, η αγάπη για το άλογο αλλά και η ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα προς την κοινωνία, ήταν τα δύο στοιχεία που οδήγησαν στη δημιουργία των "Ατρόμητων Ιππέων" και στην πραγματοποίηση των συγκεκριμένων πορειών, όπου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες.
από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...