Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Κι άσε τον Άνθιμο να λέει...


Διαβάζω στην τοπική ΗΧΩ ότι :

Το Δημαρχείο επιλέγουν το τελευταίο διάστημα για την τέλεση του γάμου τους όλο και περισσότερα ζευγάρια Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: το πρώτο τετράμηνο του 2009 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι πολιτικοί ξεπέρασαν σε αριθμό τους θρησκευτικούς γάμους.

Συγκεκριμένα από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 στο Δημαρχείο Άρτας τελέσθηκαν 18 πολιτικοί γάμοι έναντι 14 θρησκευτικών. Την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2008 τελέστηκαν 8 πολιτικοί και 10 θρησκευτικοί. Οι πολιτικοί γάμοι- παρουσία δύο μαρτύρων που είναι απαραίτητοι για την εγκυρότητα της πράξης- γίνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είτε από τον Δήμαρχο είτε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Έτσι, ο παραδοσιακός τρόπος ένωσης ενός ζευγαριού, με το λευκό νυφικό και το γαμπρό να περιμένει στα σκαλιά της εκκλησίας, δίνει τη θέση του συνήθως σε μπαρόκ τελετές, στις αίθουσες των δημαρχιακών μεγάρων, με λιτό σκηνικό αλλά με την αυστηρότητα και τη σοβαρότητα που αρμόζει στην περίσταση.

Συνήθως λείπουν οι πομπές των αυτοκινήτων και οι παραδοσιακοί τρόποι μετακίνησης καθώς αρκετοί μελλόνυμφοι επιλέγουν πιο σύγχρονους τρόπους μεταφοράς, ακόμη και μοτοσικλέτες.

Ωστόσο, όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα επιλογής πιο λαμπερών εκδοχών με νυφικά, γαμπριάτικα κοστούμια, κουφέτα, στέφανα και ρύζι και φυσικά πολυπληθών καλεσμένων.

Από τους αριθμούς προκύπτει ότι πλέον αντί «της εκκλησιάς την πόρτα», όλο και περισσότερα σύγχρονα ζευγάρια επιλέγουν τα σκαλιά του δημαρχείου για να ενώσουν τις ζωές τους. Μάλιστα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων των μελλονύμφων, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να προχωρήσει στις αναγκαίες προσαρμογές όπως ηχητικές εγκαταστάσεις, ανθοστήλες και εξωραϊσμό της αίθουσας.

Εμ βέβαια, όταν η κρίση χτυπάει την πόρτα και ο επίτροπος του ναού με το κομπιουτεράκι στο χέρι σε ρωτάει αν θες να ανάψει ο μεγάλος πολυέλαιος, όλα τα σκέφτεσαι κι όλα τα λογαριάζεις...

Και μέσα σου δικαιολογείσαι κιόλας λέγοντας "ασθενής και οδοιπόρος" και προσθέτοντας "και με χρέη, αμαρτίαν ουκ έχει" και είσαι μια χαρά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...