Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Κυβέρνηση τυφλών που "βγάζει μάτια"...

Όπως κάθε εξουσία που αυθαιρετεί, έτσι και η γιωργακική έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά στην πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς και της αδιαφάνειας.
Θα πίστευε κανείς ότι πίσω από το σύνθημα «Πρώτα ο πολίτης», φιγουράριζε στο μυαλό του πρωθυπουργού ένα άλλο, μη ανακοινώσιμο: «πρώτα η μικροδιαφθορά».
Έτσι η κυβέρνηση δίνει βορά στο κοινό τους μικροπαρανομούντες, ή ενοχοποιεί πράξεις και νοοτροπίες, όχι απαραίτητα επιδεκτικές ενοχοποίησης, προκειμένου να συνεχίσει να αυθαιρετεί ασύστολα, όταν το διαίρει και βασίλευε θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα χαμηλά της κοινωνίας.

Μήνα με το μήνα, μέρα τη μέρα όλο και κάποια κοινωνική κατηγορία «βολεμένων» ανακαλύπτουν που αντιστέκονται στις «αλλαγές», που κρατούν τη χώρα πίσω, σε άλλες νοοτροπίες. Όλο και κάποιο πρόσχημα για να βγουν οι «ράμπο» των διαφόρων υπουργείων σε σαφάρι αποκατάστασης του νόμου και της τάξης.

Τώρα, αυτοί οι τελευταίοι εντέλλονται να κυνηγήσουν τα ... επιδόματα τυφλότητας.

Σύμφωνα με την τρέχουσα ειδησεογραφία οργανώνονται έλεγχοι σε δώδεκα περιοχές της χώρας από τους «ράμπο» της υγείας μετά τη διαπίστωση ότι χορηγούνται επιδόματα τυφλότητας σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Η ηγεσία του υπουργείου, εν τω μεταξύ, προσανατολίζεται στην αλλαγή του συστήματος χορήγησης των επιδομάτων αναπηρίας (μήπως εξ αρχής ήταν αυτός ο στόχος δεδομένου ότι επίδομα αναπηρίας (κάθε μορφής) λαμβάνουν σήμερα 196.695 άτομα;).

»Συγκεκριμένα, έλεγχοι των επιθεωρητών Υγείας ξεκινούν, μετά από εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στην Άρτα, στα Γρεβενά, στην Άμφισσα, στη Φλώρινα, στη Σπάρτη, στα Σάμο, στη Χίο, στο Καρπενήσι, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Ρέθυμνο, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομίας κάνει σόλο καριέρα στην κεφαλή της κυβέρνησης προβαίνοντας – σύμφωνα με τα ρεπορτάζ - σε καθόλα ελέγξιμες πράξεις όπως η στήριξη της Proton, η οποία ελέγχεται με τη σειρά της για υπεξαίρεση. Και με τροπολογία – αυτοπλυντήριο «καθαρίζει» τον εαυτό του: επικαλούμενος λόγους γενικού συμφέροντος δικαιολογεί τη στήριξη στην παραπάνω τράπεζα από τα «διαθέσιμα» του ελληνικού δημοσίου!!!
Ούτε σκάνδαλο, ούτε ράμπο, ούτε η πολυδιαφημισμένη κοινωνική λογοδοσία ούτε τίποτα. Μόνο βενιζέλειες φλύαρες σοφιστείες προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Εδώ που τα λέμε μήπως το επίδομα τυφλότητας πρέπει να το πάρουν όλοι στην κυβέρνηση που δεν βλέπουν ότι είναι «γυμνοί»;
από το Μαρικάκι...

ΚΕΝΤΡΙ: Για την Άρτα πάντως έχουνε δίκιο...
Όλοι μας ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας: ποιος τα παίρνει από ποιον, ποιος λέει αλήθεια και ποιος μας δουλεύει "ψιλό γαζί", τι φταίει και έχουμε κολλήσει σαν περιοχή κι όμως, όταν φτάνει η ώρα, παθαίνομε black out και ξανακάνουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά και ξανά και...
Γ@μώ την τύφλα μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...