Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Είναι επικίνδυνη η μη ελεγχόμενη ενημέρωση...

Σαν συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, διαβάστε και κάτι που γράφτηκε από συγχωριανούς του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου...
Έχει πολύ ενδιαφέρον, γιατί τα λέει απλά και τσεκουράτα:

O Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ : "Στόχος του νομοθετήματος για τα blogs είναι η ταυτοποίηση των διαχειριστών τους και τόνισε:

«Πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί έγκλημα. Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Πολλές φορές όλοι αυτοί είναι ανώνυμοι - δεν τους ξέρει κανένας, δεν έχει κανείς την ευθύνη αυτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο…».  

Συμφωνούμε κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης πως πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί το έγκλημα και εννοείτε πως συμφωνούμε πως όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου ή έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας ή όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. 
Αλλά όταν συμβαίνουν αυτά τα εγκλήματα που αναφέρετε κύριε Υπουργέ δεν υπάρχει ανωνυμία στα blogs. Αμέσως εντοπίζεται ο δράστης, γιατί στο διαδίκτυο στην ουσία κανένας δεν είναι ανώνυμος. Υπάρχει για όλους μας η ηλεκτρονική μας υπογραφή. 
Μην παραμυθιάζεται λοιπόν τον κόσμο πως στόχος σας είναι οι εγκληματίες και οι εκβιαστές. Στόχος σας είναι να ανακόψετε την κριτική που γίνεται στο κόμμα σας από τα blogs και μόνο αυτό. 
Στόχος σας είναι αυτό που έλεγε ο Πρωθυπουργός το 2008 στο αντίστοιχο νομοθέτημα της Ν.Δ"Σας ενδιαφέρει η ελεγχόμενη ενημέρωση, τα ελεγχόμενα μέσα και βλέπετε κάθε νέο με υπολογιστή, ως έναν εν δυνάμει blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο."

Αν θέλετε, όλους τους "κουκουλοφόρους" που διαπράττουν εγκλήματα τους εντοπίζετε αμέσως. 

Αλλά μη μου πείτε κ.Υπουργέ πως αν γνωρίζετε για παράδειγμα το Γεωργό, τον Τέριο, το Καρφί, τον ΕπαναστΑΤΙ, τον Δία, τον Παπαρούνα. τον Ίταμο, τον Ανυπόμονο και την υπόλοιπη ομάδα του http://lykouriablog.wordpress.com/ που είναι το blog του χωριού σας τότε θα αντιμετωπίσετε την εγκληματικότητα;
Ακόμα και στο χωριό σας κ.Υπουργέ υπάρχει ανώνυμο blog και μάλιστα αρκετά αξιόλογο που σας προβάλει κιόλας.
Δείτε μια φράση τους από ανάρτησή τους στις 14 Ιουλίου 2011 : "Αυτό  όμως που κάνει το blog ξεχωριστό είναι η ανωνυμία! Αυτήν  την ανωνυμία, όχι απλά την θέλουμε, αλλά επιβάλλεται και πρέπει να παραμείνει!"

Καταλάβατε κύριε Υπουργέ;

ΚΕΝΤΡΙ: Το διάβασα εδώ και δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια από τις εκατοντάδες παρόμοιες αναρτήσεις που μιλάνε με τη φωνή της λογικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...