Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Ραγκούσης προς Περιφερειάρχες: Αφαιρέστε άδειες, κατασχέστε ΤΑΧΙ!!!

Την Δευτέρα είχανε συνάντηση  οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση... 
Η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο και με το που βγήκε από το γραφείο του ο πρόεδρος του ΣΑΤA Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο Ραγκούσης έστειλε κατεπείγουσα εγκύκλιο σε όλους τους περιφερειάρχες... 
Τους ζητάει να εφαρμόσουνε τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας μέχρι και κατάσχεση του οχήματος για τους ταξιτζήδες που κλείνουν τους δρόμους...

Διαβάστε την εγκύκλιο:

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παπάγου, 1 Αυγούστου 2011
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Αριθ. πρωτ.:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Αρμόδιος:
Προς:Τους κ.κ. Περιφερειάρχες
Ταχ.Δ/νση: Τσιγάντε,Παπάγου
της χώρας
Τηλέφωνο:
Κοιν.:Κον Υπουργό Προστασίας
Τ.Κ. : 156 69
Του Πολίτη
FAX :ΘΕΜΑ : Διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών, επαρχιακών κλπ. οδών από ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ.
ΣΧΕΤ. :

Ως γνωστόν, στις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (Α’ 57) , όπως ισχύει, προβλέπεται ότι «Απαγορεύεται η κατάληψη με οποιοδήποτε μέσο και για οποιοδήποτε λόγο μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος των εθνικών, επαρχιακών και δημοτικών ή κοινοτικών οδών, δια των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία μηχανοκίνητων και μη οχημάτων. Αυτοί που παραβαίνουν με πρόθεση τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του ν. 292 του Ποινικού Κώδικα. Παράλληλα, και ανεξάρτητα, της κατά το προηγούμενο εδάφιο ποινής, με πράξη του οικείου νομάρχη, μετά από προηγούμενη ακρόαση αυτού σε βάρος του οποίου λαμβάνεται το μέτρο, ανακαλείται για ένα (1) έτος και σε περίπτωση υποτροπής, οριστικά, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το δικαίωμα κυκλοφορίας αυτού ως δημόσιας χρήσης, διατασσομένης συγχρόνως της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος».
Κατόπιν αυτών και με βάση τις σχετικές αναφορές των αρμόδιων αστυνομικών αρχών σχετικά με τις παραβιάσεις από ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ των εν λόγω διατάξεων, οι οποίες (αναφορές) κοινοποιούνται και σε σας, επιβάλλεται η κίνηση, κατεπειγόντως, από μέρους σας της ως άνω διαδικασίας για επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των παραβατών, δηλ. της αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης, στην οποία ενσωματώνεται το δικαίωμα κυκλοφορίας του ως τέτοιου, καθώς και της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του.
Τονίζεται ότι η τήρηση των ως άνω διατάξεων αποβλέπει, πρωτίστως, στη διασφάλιση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου εν γένει, γι’ αυτό και η εγρήγορση της Πολιτείας υπό οποιαδήποτε μορφή της, πρέπει να είναι υποδειγματική και άμεση.
Στο πλαίσιο αυτών παρακαλείσθε και για τη διαρκή ενημέρωση του Υπουργείου μας επί των εν λόγω υποθέσεων της κατά τόπον αρμοδιότητάς σας για το συντονισμό της κοινής μας προσπάθειας προς προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Ο Υπουργός
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΚΕΝΤΡΙ: Οι δικοί μας δεν κινδυνεύουνε, δεν κλείνουνε δρόμους, μόνο το μάτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...