Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ!!!


Το αντιγράφω από το site της Greenpease, με την επισήμανση ότι δεν πρόκειται για παρανομία, μιας και αναγράφεται στην συσκευασία.
Απλά με την στάση μας σαν καταναλωτές, με το να μην τα αγοράσουμε, με το μποϋκοτάζ μας ή ακόμη και με την εκδήλωση της δυσαρέσκειάς μας προς τους υπεύθυνους των supermarkets, μπορούμε να δράσουμε σαν συνειδητοποιημένοι πoλίτες, που μπορούν να διαμορφώσουν ή να αποτρέψουν καταστάσεις, ανάλογα με την περίπτωση. Αντιγράφω λοιπόν:


"Όπως μας ενημέρωσε υποστηρίκτριά μας, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν δαμάσκηνα με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας, τα οποία αναγράφουν ότι περιέχουν μεταλλαγμένο σιρόπι καλαμποκιού.

Τα δαμάσκηνα έχουν την εμπορική ονομασία Sunsweet Plum Sweets και εισάγονται από την εταιρία ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ, και φέρουν την απαραίτητη σήμανση όπως προβλέπει η νομοθεσία. Συγκεκριμένα, στα συστατικά του προϊόντος αναγράφεται «σιρόπι καλαμποκιού 0,7% (παράγεται από γενετικώς τροποποιημένο αραβόσιτο)».

Οι εθελοντές μας κινητοποιήθηκαν άμεσα και διαπίστωσαν ότι τα δαμάσκηνα με το μεταλλαγμένο συστατικό πωλούνται σε σειρά από σούπερ μάρκετ, όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Carrefour, Dia, Μασούτης, αλλά και σε μικρότερα καταστήματα."

1 σχόλιο:

  1. Τέτοιου είδους ενημέρωση πρέπει να γίνεται και να συνεχιστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...