Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Πώς λένε τον λούτσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;


Οι Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού μου έστειλαν το παρακάτω Δελτίο Τύπου, που υπογράφει ο Παύλος ο Χαραλάμπους. Διαβάστε τι γράφει, εγώ απλώς θα βάλω κάποια bold εκεί που νομίζω και στο τέλος θα γράψω και την παρόλα μου, έτσι για να κεντρίσω λίγο...

"Τρείς μήνες μετά την συνάντηση των παράκτιων αλιέων με την υπουργό Κατερίνα Μπατζελή και ενώ οι ψαράδες ανέμεναν κινήσεις καλής θέλησης, η κα Κατίνα τους έκανε το πρώτο δώρο-έκπληξη.
Τους
καταργεί το συνδικαλιστικό τους όργανο, γιατί πιθανώς την ενοχλούσανε επειδή ζητούν να εφαρμοστούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για Πράσινη Ανάπτυξη με την εφαρμογή του Ε.Κ. 1967/2006. Στη συνάντηση της 27ης.10.09 υποσχέθηκε να καταργήσει την παράνομη απόφαση του πρώην υπουργού ΝΔ κ. Κοντού και να πάνε οι μηχανότρατες στο 1,5 μίλι, μια απόφαση που θα την ανέβαζε πολιτικά, αλλά παρ' όλα αυτά δεν τόλμησε.
Μήπως η κα υπουργός είναι εξαρτημένη από κάποιους; Γιατί
πολιτικό θράσος έχει αρκετό, όταν οργάνωνε την πρώτη ημερίδα για την αλιεία στα Καμένα Βούρλα, (εκλογική της περιφέρεια) και βγάζει αποζημιώσεις μόνο για τους ψαράδες της περιοχής, ενώ οι ψαράδες του Αμβρακικού που έχουν πολύ περισσότερα προβλήματα ακόμη αναμένουν κινήσεις καλής θέλησης.
Σε διευρυμένο Δ/Σ που έγινε στις 31.01.10 στο Μεσολόγγι, οι παράκτιοι ψαράδες ομόφωνα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια της υπουργού να καταργήσει το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο και αποφάσισαν την έναρξη μαζικών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που η υπουργός υπογράψει Υπουργική Απόφαση για την κατάργησή τους και την ενσωμάτωση τους στις αγροτικές οργανώσεις. Το ψάρι δεν έχει καμιά σχέση με το βαμβάκι, τον καπνό και τα αγγούρια.

ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις της υπουργού, ΝΑΙ σε ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο συνδικαλιστικό ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Παύλος Χαραλάμπους – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου"


ΚΕΝΤΡΙ: Πάντως η κυρία Κατερίνα δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει και πολλά-πολλά και το έχει λυμένο το ζωνάρι της για καυγά. Μην ξεχνάμε ότι για τους αγρότες είχε δηλώσει ότι είναι "σεξιστές". Ίσως για τους αλιείς να πει ότι τους έχει επηρεάσει η ψαρίλα, ίσως πει για αυτούς που είναι όλη την μέρα μέσα στα ιβάρια ότι είναι λασπιάδες, ποιός ξέρει;

Πάντως ας προσέξει να μην τους εξοργίσει πολύ, γιατί μαθαίνω ότι κάτω στον Αμβρακικό το ψαράς δεν το γράφουνε με "ψ", αλλά με "π" και "σ" και καμμιά φορά βάζουν και κανά "τ" ενδιάμεσα!!!

Εμ, έχω μισό στρέμμα χωράφι, να μην είμαι και εγώ λίγο σεξιστής κυρία Κατερίνα μας;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...