Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Οι λογιστές των προλετάριων...

Διάβασα στην τοπική εφημερίδα "Έρευνα" για μια ανακοίνωση που έβγαλε το Σωματείο Λογιστών Άρτας, που επιτίθεται στα φορομπηχτικά μέτρα.


Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις διαπιστώσεις ότι όλα αυτά τα τραγελαφικά με το κυνήγι των αποδείξεων δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτε στον έρμο φορολογούμενο, συμφωνώ ότι είναι μεγάλη αδικία από τα 100 ευρώ φόρο που πληρώνουμε, τα 80 να είναι έμμεσοι φόροι, συμφωνώ ότι είναι να τραβάς τα μαλλιά σου μόλις συνειδητοποιείς ότι τετραμελής οικογένεια με εισόδημα 28.000 ευρώ, πληρώνει 20% φόρους, ενώ οι Τράπεζες πληρώνουν περίπου το 7% των κερδών τους, ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ...
Η ανακοίνωση είναι γεμάτη "τσιτάτα, που "
φωνάζουν" για το "κόκκινο χρώμα" του Συλλόγου...
πχ "Το ντόπιο Κεφάλαιο, παρά τις πομπώδεις κραυγές περί οικονομικής κρίσης, συνεχίζει ακάθεκτο την ανάπτυξή του", ή το άλλο το εκπληκτικό: "από τη μια μεριά είναι η εργατική τάξη, οι χαμηλοεισοδηματίες, ο φτωχός λαός κι από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγάλο Κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές και συμπαραστάτες (κυβέρνηση, Ν.Δ., τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες κτλπ.)"

Δηλαδή, για να καταλάβω, ο Σύλλογος Λογιστών της Άρτας, ποιούς έχει για πελάτες; τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τον φτωχό λαό;

Ποιανών τα βιβλία κρατάνε; του προλεταριάτου, των οικοδόμων, των εργατών;
Μπα, δεν φαντάζομαι, μάλλον εκπροσώπους του ντόπιου Κεφαλαίου και της στυγνής εργοδοσίας "υπηρετούνε" και πιθανότατα, με τις συμβουλές τους, να τους βοηθάνε κιόλας να φοροδιαφεύγουνε!!!
Άντε, ας μην το χοντρύνω, δεν τους βοηθάνε να φοροδιαφεύγουν... Κανά παραθυράκι όμως για να "ελαφρύνουν" λίγο τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά τους βάρη, δεν μπορεί, σίγουρα θα τους βρίσκουν, έτσι δεν είναι σύντροφοι;;;

2 σχόλια:

  1. Μα τώρα θέλεις που τα λές ή σου ξεφεύγουνε, άνθρωπέ μου;;;
    Μα είναι δυνατόν ν' αφεθεί το Κίνημα αυτόνομο και να κάνει ότι κουτουράδα κατεβάσει η γκλάβα του;
    Και στο κάτω-κάτω της γραφής, σε καπιταλιστικό περιβάλλον ζούμε, πρέπει να επιβιώσουμε, έστω κι αν χρειάζεται μα γίνουμε καπιταληστικότεροι του Καπιταληστέως, αλλά για χάρη της Επανάστασης και του Κινήματος πάντα!

    Πάντως, πέρα απ' τη πλάκα, αυτή τους η προσήλωση σε σχιζοειδείς πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές είναι συνεπέστατη και πραγματικά συγκινητική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η Π...... ΛΟΎΖΕΤΑΙ!!!
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ.!!!!
    ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΗΓΕΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΚΑΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΧΡΩΜΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ , ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ . ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Ή ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ" ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ< ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ..!!!!!ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Η ΚΟΥΤΡΑ ΤΟΥ..!!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΟΥΤΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΚΟ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΚΟΥΤΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...