Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Θα μπλοκάρει και η Άρτα;


Όλα δείχνουν ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα υπάρξουν μπλόκα αγροτών και στην Άρτα. Αύριο Τετάρτη υπάρχει έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Παραγωγών για το θέμα των χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών και την Πέμπτη συνεδριάζει έκτακτα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Η πρόταση της Ομοσπονδίας θα είναι να κλείσει ο δρόμος στη γέφυρα Κομποτίου και στη γέφυρα της Άρτας. Τα τελευταία χρόνια έκλεινε πού και πού η γέφυρα Καλογήρου στα σύνορα με το Νομό Πρέβεζας, αλλά τώρα αν κλείσουν οι γέφυρες Άρτας και Κομποτίου, η Άρτα κυριολεκτικά θα αποκλειστεί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Αν με ρωτήσετε προσωπικά, δεν συμφωνώ με το μέτρο του κλεισίματος δρόμων, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι η κατάσταση στον κάμπο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ασυδοσία των εμπόρων και η εκμετάλλευση της κρίσης δεν έχει όρια. Τα πορτοκάλια πέφτουν καθημερινά και υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Ήδη τα πορτοκάλια μέρλιν έχουν φουσκώσει και υπάρχει πρόβλημα και με τους εξαγωγείς, με τους εμπόρους οι οποίοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση ρίχνοντας την τιμή κάτω από τα 10 Λεπτά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει έμπορος στην Άρτα που αγοράζει πορτοκάλια κοινά και σαλουστιάνα με 6 Λεπτά το κιλό!!!

2 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!!!ΛΑΚΙΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ !!!!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΤΡΕ ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ,ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ, ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΣΕ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ,ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΚΗΡΥΣΕΤΕ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΧΩΡΑ ..ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ !!!! ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ..ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΡΓΑ ΚΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ !!!.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΟΣΩΝ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΨΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΤΡΕΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΙ Ο ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟΣ ΝΤΕΣΜΟΝΤ ΤΟΥΤΟΥ ..ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ , Η ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ,ΤΟΥΣ ΑΝΤΖΕΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ , ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ....ΤΑ ΑΝΤΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ,ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΙΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ME TH MOΥΧΛΑ ΤΟΥΣ ,ΚΙ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ...ΕΠΙ ΜΑΤΑΙΩ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως οργανώνονται για να κάνουν μπλόκα και να ταλαιπωρούν τους απλούς πολίτες, ας φτιάξουν συναιτερισμούς που θα προωθούν τα προϊόντα τους κατ'ευθείαν στις αγορές, αποφεύγοντας τους μεσάζοντες μεγαλο-εμπόρους που τους εκμεταλλεύονται. Αλλά φοβάμαι οτι έχουν καλομάθει να πιέζουν μ'αυτό τον τρόπο και να πετυχαίνουν ότι θέλουν απο τις εκάστοτε φοβισμένες κυβερνήσεις που είναι δέσμιες του πολιτικού κόστους. Απο την άλλη, αυτό δεν βολεύει καθόλου πολλούς απο τους συνδικαλιστές τους, που μέσα απο αυτές τις κινητοποιήσεις προβάλλονται και στρώνουν τον προσωπικό τους δρόμο για πολιτική τους ανάδειξη (για να μην κολαστώ και σκεφτώ τίποτα περίεργες διασυνδέσεις που θα μπορούσαν να έχουν με τους μεγαλο-εμπόρους). Συγγνώμη βέβαια, ίσως μόλις να διέπραξα ένα βαρύτατο αμάρτημα, σ'αυτή την χώρα οι συνδικαλιστές είναι 'ιερές αγελάδες' δεν τους αγγίζουμε... Απλά τους αφήνουμε να αλωνίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...