Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ο βρυχηθμός των τρακτέρ...


Τα τελευταία χρόνια οι κινητοποιήσεις των Αρτινών αγροτών ήταν από χλιαρές έως ανύπαρκτες. Μαζεύονταν καμιά πενηνταριά άτομα στην Γέφυρα, τα 20 από αυτά έβγαζαν κι ένα λόγο και μετά διαλύονταν "ησύχως" στις παρακείμενες καφετέριες και ουζερί...
Φέτος όμως, κάτι έδειξε να αλλάζει. Έτσι στο χθεσινό συλλαλητήριο που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Άρτας, η συμμετοχή ήταν παραπάνω από ικανοποιητική και μάλιστα και με πάρα πολλά τρακτέρ. Απ' ότι φαίνεται η θηλιά έχει σφίξει πολύ και κάτι οι μειωμένες τιμές κατά 50% στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα από εσπεριδοειδή μέχρι ελιές και ακτινίδια), μαζί με την αποδέσμευση της επιδότησης στα εσπεριδοειδή, οδήγησαν πολλούς αγρότες στην κινητοποίηση.

Έτσι, όχι μόνο διακόπηκε η κυκλοφορία για 2 ώρες, αλλά μετά ακολούθησε πορεία των τρακτέρ, μέσα στην πόλη και μέσα από τον πεζόδρομο της Σκουφά, για να καταλήξουν τελικά στην κεντρική πλατεία, κάτω απλο τη Νομαρχία.

Εκεί και να με συμπαθάνε οι αγρότες, έγινε ένα μικρό φάουλ: Εντάξει, είναι κσθιερωμένο να χύνουμε τα προϊόντα στον δρόμο, σαν συμβολική διαμαρτυρία, αλλά να το κάνουμε μπροστά στην φάτνη, που δεν είχε ξεστολιστεί ακόμη η πλατεία και να ανακατεύονται τα πατημένα πορτοκάλια με τους Μάγους και τα προβατάκια, ήταν λίγο άσχημο... Δεν ξέρω, εμένα πάντως κάπως έτσι μου φάνηκε. Κι επειδή έμειναν έτσι όλη νύχτα και μετά από την πολύ βροχή που έριξε, η κατάσταση χειροτέρεψε πολύ περισσότερο από το απόγευμα και μετά...

2 σχόλια:

  1. Μπράβο και μακάρι να αποδώσει η προσπάθεια. Είναι κρίμα και μη παραγωγικό να δυσκολεύεται η περιφέρεια στην απορρόφηση των προϊόντων της. Δε χρειάζεται να γίνουμε όλοι γκαρσόνια, ας στηρίξουμε τους αγρότες.
    Έχω μία απορία ως μη αγρότισα:
    Τα προϊόντα που ρίχνουν στους δρόμους είναι 'ληγμένα'? Χαλασμένα από υπερημερία μη κατανάλωσης ή μη αγοράς/αξιοποίησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ. Η ΑRT-TV ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ ΕΔΕΙΧΝΕ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΣΕ ΓΚΕ ΒΑΡΑ. Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΕΛΟΣ. Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΙΑ ΧΥΜΟ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ; ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΑΣΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ; ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΤΙΠΟΤΑ!!! ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ, ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ Ο,ΤΙ 5 ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΙ 1 ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΤΑΣ. ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...