Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Εγώ ελπίζω να τη βολέψω στην Πρέβεζα!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εγώ ελπίζω να τη βολέψω»

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011
στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας


Η παράσταση «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα. Ο Ιταλός δάσκαλος συγκέντρωσε τις ξεκαρδιστικές μα και καυστικές εκθέσεις των μαθητών του από την τάξη του δημοτικού. Η παράσταση παρουσιάστηκε με επιτυχία για δύο χρονιές στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου και συνέχισε την πορεία της στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο «Εγνατία» και στην Κύπρο. Φέτος η παράσταση γυρίζει την Ελλάδα και επισκέπτεται την Πρέβεζα την Κυριακή 23 Ιανουαρίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα, δάσκαλος στο Αρζάνο της Νότιας Ιταλίας, είχε την ιδέα να συγκεντρώσει και να εκδώσει τις εκθέσεις των μαθητών του. Σ’ αυτές, τα παιδιά σχολιάζουν τις οικογένειές τους, τους γύρω τους, την πατρίδα τους αλλά και άλλες χώρες, την Ιστορία, τα Θρησκευτικά, την επικαιρότητα… Τα γραπτά τους γίνονται ένας ολοκάθαρος καθρέφτης για όλον τον κόσμο. Τίποτα δεν ξεφεύγει από την αντίληψη των μικρών μαθητών. Και ο αφελής και ξεκαρδιστικός τρόπος με τον οποίο περιγράφουν ό,τι συμβαίνει γύρω τους, είναι συχνά πιο εύγλωττος και πιο ξεκάθαρος από πολλών μεγάλων…

Το σκηνικό της παράστασης:
Μια σχολική τάξη, αλλάζει συνεχώς σχήμα και μεταμορφώνεται για να δεχτεί την ιστορία της κάθε έκθεσης. Οι ηθοποιοί με απλά μέσα( playmobil, φακούς, σχολικά αντικείμενα) αλλά κυρίως με την χρήση του σώματος, ταξιδεύουν μέσα από το βλέμμα των μικρών παιδιών και μιλάνε για την Οδύσσεια, τον Μωυσή με το κιβώτιο, την προϊστορική εποχή, το ερείπιο σπίτι που μπάζει νερά, την Καμόρα, τον Μπερλουσκόνι, την Νάπολι, τον Μαραντόνα, την φτώχια που επικρατεί στον κόσμο και τονίζουν πως όλοι οι πλούσιοι θα πρέπει να πάνε στην κόλαση γιατί απλούστατα η καμήλα μπαίνει.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας.
Ώρες παραστάσεων: 7.00 και 9.00 μ.μ
Είσοδος 10 ευρώ.

Συντελεστές της παράστασης:
Διαμόρφωση κειμένου: ο θίασος
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Σκηνικά - Κοστούμια: Δήμητρα Χίου
Μουσική: Λαέρτης Μαλκότσης
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Φακούρας
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Μουσίκας

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Στέργιος Νένες, Γεωργία Γεωργόνη, Μαρία Παρασύρρη, Σωτήρης Μετζέλος, Φώτης Καραμπάς

ΚΕΝΤΡΙ: Διάβασα μια κριτική εδώ για αυτό το έργο, όταν παιζόταν τον Μάρτιο του 2009 στην Αθήνα και σαν ιδέα μου άρεσε πολύ...
Ακούστε τι διάβασα:

"Αυτή η παράσταση δηλώνει πως όταν έχουν κέφι και όρεξη οι άνθρωποι, φτιάχνουν πολύ όμορφα πράγματα.
Μπράβο στον Βασίλη Μαυρογεωργίου που δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα από την ώρα που εμφανίστηκε στα θεατρικά δρώμενα. Μπράβο και στους υπόλοιπους συντελεστές που με λίγα στοιχεία, κατάφεραν και μας έφεραν μέσα στην σχολική αίθουσα του δημοτικού σχολείου του Αρζάνο της Βόρειας Ιταλίας.
Γνωρίζατε εσείς ότι ο Νώε έφτιαξε με κόλλα ένα μεγάλο κουτί κι έβαλε μέσα τα καλά ζώα λέγοντάς τους «περάστε» και στα κακά έλεγε «πού πάτε!»; Επίσης γνωρίζατε ότι ο κόσμος είναι αηδία, όπως και η γη και το ανθρώπινο πλάσμα κι αν ο Λάζαρος θα ήτανε η Αφρική και λίγο το Περού που μια φορά ήτανε πάρα πολύ πλούσιο, αλλά τώρα του πονάει πολύ η κοιλιά από την πείνα; Ή μήπως γνωρίζατε πως ο Πολύφημος είχε μια τεράστια τσατσάρα κι ένα τεράστιο πιστολάκι για τα μαλλιά;
Εγώ δεν τα ήξερα και τα έμαθα όλα αυτά από πέντε υπέροχους κεφάτους ηθοποιούς που δεν σταμάτησαν λεπτό να εκφράζονται με όλο τους το σώμα και να μας πείθουν ότι πρόκειται για παιδιά.
Απόλαυσα πραγματικά αυτήν την παράσταση.
Άσε που έμαθα επίσης ότι ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους, αλλά από τα βαμπίρ, πράγμα που για να πω την αλήθεια, με βρίσκει απολύτως σύμφωνη αλλά αυτό είναι μιαν άλλη ιστορία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...