Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Κάτι αλλάζει...

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Αλλαγής πήρα το παρακάτω Δελτίο Τύπου:



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ξηροβουνίου στον Αμμότοπο πραγματοποίησε στις 11 το πρωί η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ».
Συνομίλησε με τους υπαλλήλους του Δήμου για διοικητικά και λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν από το σχέδιο «Καλλικράτης» και τα οποία από κοινού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μετά την 1η Γενάρη του 2011 και στη συνέχεια με το Δήμαρχο Κώστα Κοσμά για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ενότητα του Ξηροβουνίου.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν σε ζητήματα αδειοδοτήσεων και λειτουργίας κτηνοτροφικών και μεταποιητικών μονάδων, στο πρόβλημα σταδιακής μετατροπής της περιοχής της Αλαφόστερας Καμπής σε λατομική περιοχή, στα προβλήματα του οδικού δικτύου, στην εξεύρεση τρόπου επιτάχυνσης των διαδικασιών με ταυτόχρονη όμως εξασφάλιση των συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής για την κατασκευή της Ιόνιας οδού στο τμήμα της που διέρχεται από το Δήμο Ξηροβουνίου, στην αναγκαιότητα κατασκευής κόμβου παράκαμψης του Αμμοτόπου για ευχερέστερη σύνδεση της περιοχής των Δυτικών Τζουμέρκων με την Ιόνια οδό , στην αξιοποίηση της ορεινής περιοχής του Δήμου και της παραλίμνιας περιοχής με αγροτουριστικές και άλλες δράσεις εναλλακτικού τουρισμού και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν τις υποδομές και την ανάπτυξη της περιοχής με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων.

Στη συνέχεια η Όλγα Γεροβασίλη συνομίλησε με κατοίκους του Αμμοτόπου για προβλήματα και προοπτικές της περιοχής, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Εγώ δε βλέπω την αυτοδιοίκηση ούτε ως επάγγελμα ούτε ως πολιτική καριέρα. Είμαι στην αυτοδιοίκηση από το 1994, δουλεύοντας στο ιατρείο μου και αγαπώντας πολύ τη δουλειά μου. Πίστευα όμως και εξακολουθώ να πιστεύω βαθιά πως ο καθένας μας οφείλει να προσπαθήσει να καλυτερέψει τις συνθήκες στον τόπο που ζει. Και η αυτοδιοίκηση σου δίνει αυτή την ευκαιρία. Προσωπικά και ξέρω και θέλω και μπορώ. Και φυσικά έχω μαζί μου ανθρώπους, υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που γνωρίζουν καλά τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και θα δουλέψουν για την ανάπτυξη της περιοχής. Στην ενότητα Ξηροβουνίου είναι:
-Η Λιλή Γραμματικού από τη Ροδαυγή, επιχειρηματίας και πρώην Δημοτική Σύμβουλος,
-O Φίλιππος Καραμούτσος από τον Αμμότοπο, Αγρότης Χοιροτρόφος,
-O Γιώργος Κοντός από τα Πιστιανά, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος Πιστιανών,
-O Βασίλης Λάμπρης από τη Ροδαυγή παθολόγος γιατρός, διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και
-O Θανάσης Στούπας από την Καμπή, υπομηχανικός, εργαζόμενος στη ΔΕΗ και Γραμματέας της Τοπικής Διοκούσας Επιτροπής Πουρναρίου.
Και μαζί τους είναι και 25 υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ξηροβουνίου. Επειδή εμείς στη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» πιστεύουμε πολύ στη δύναμη των τοπικών κοινωνιών, θα διοργανώσουμε μία εκδήλωση στην έδρα του Δήμου για να τους παρουσιάσουμε.
Και είμαι σίγουρη, ότι στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη οι συμπολίτες μας με την ψήφο του,ς θα τους διαλέξουν ως εκπροσώπους τους και θα εμπιστευθούν τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ως μοναδική καθαρή, αξιόπιστη και ουσιαστική λύση για το νέο Δήμο Αρταίων».

ΚΕΝΤΡΙ: Την τελευταία φορά που η Όλγα είχε ανακοινώσει ονόματα υποψηφίων, είχε πει ότι αυτή την βδομάδα θα ξεκινούσε σειρά επαφών με τους δημάρχους των 5 Καποδιστριακών Δήμων, έτσι ώστε να ενημερωθεί για τις εκκρεμότητες, για το ποιοί προγραμματισμοί και ποιά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε όταν φτάσει η ώρα να υπάρξει ομαλή και αδιατάραχτη συνέχεια. Μόνο με αυτό τον τρόπο δεν θα χανότανε πολύτιμος χρόνος για την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων του μεγάλου πια Δήμου της Άρτας.
Για να σας πω την αλήθεια το είχα ακούσει λίγο ξώφαλτσα αυτό, γιατί τέτοια πολλοί έχουν πει κατά καιρούς on camera, αλλά στην πραγματικότητα ένοιωθαν ξερόλες, δεν ήθελαν να πάρουν κανενός άλλου την γνώμη και στο τέλος τα 'καναν σαν τα μούτρα τους...

Όμως η Όλγα αυτή τη φορά με ξάφνιασε ευχάριστα και ευχαριστήθηκα περισσότερο, όταν έμαθα ότι και τα επόμενα πρωϊνά έχει κλεισμένα ραντεβού με τους υπόλοιπους εν ενεργεία δημάρχους.
Μπράβο Όλγα, κάθε φορά και καλύτερα, συνέχισε έτσι και ο κόσμος θα καταλάβει ότι ένας καινούργιος, φρέσκος αέρας πνέει πάνω από τον Δήμο μας...

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου ΚΟΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ κας ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ; ΜΟΝΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟ ΗΤΑΝ. ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΟΛΟΙ. ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΣΜΑ; ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ; (ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ)
    ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...