Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ετοιμάζει βόμβα ο Παπαλέξ;


Κάπου άκουσα ότι ο Παπαλέξ ετοιμάζει ανακοίνωση ονόματος-βόμβα, για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ρήξη με το "παλιό" και εσωτερικός σπαραγμός, αλλά υπάρχει ομαλή συνέχεια κι όλα είναι διαδόσεις, άρα όλα καλά κι όλα ωραία...
Να προσέξει μόνο, γιατί καμιά φορά οι βόμβες σκάνε και όπως έλεγε μια επιγραφή στο στρατόπεδο που υπηρέτησα:

"
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Στα πυρομαχικά, το πρώτο λάθος είναι και το τελευταίο"!!!
Πάντως εγώ ξέρω δυό-τρεις του Παπαλέξ που θα κοιτάνε πού γράφει "ΕΞΟΔΟΣ", μόλις ανακοινωθεί η μπόμπα...

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ
    Στις 6 Αυγούστου αναρτήθηκε προς διαβούλευση το νομοσχέδιο fast track, το οποίο χαρακτηρίζεται από ανεξήγητη μονομανία για την κατάργηση περιβαλλοντικών κεκτημένων στο όνομα μιας προσχηματικής ανάπτυξης.
    Το τελευταίο σίριαλ του επεισοδίου αφορά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Ελλάδας με το Qatar για επενδύσεις συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ. Η λέξη μυστικοπάθεια αρμόζει στο συγκεκριμένο deal, καθώς δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι συνεργασίας ούτε το αντικείμενο των επενδύσεων. Ξέρουμε σίγουρα πως ένα μεγάλο μέρος από τα ανωτέρω 5 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με LPG (υγραέριο) στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο ιστορικό της συγκεκριμένης επένδυσης, μήπως βγάλουμε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα. Στην αρχή η επένδυση εμφανίστηκε ως μονάδα καύσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), συνδυασμένη με δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου και πρότυπες καλλιέργειες φυκιών που θα αποθηκεύουν το διοξείδιο του άνθρακα. Λεγόταν μάλιστα τότε πως η επένδυση θα δημιουργούσε 1.500 νέες θέσεις εργασίας και το παραγόμενο ρεύμα θα εξάγονταν στο σύνολό του στην Ιταλία. Με το πέρασμα του καιρού, όμως, διαπιστώθηκε πως η μονάδα θα παράγει ηλεκτρισμό καίγοντας το ιδιαίτερα προβληματικό υγραέριο (LPG), οι θέσεις εργασίας έπεσαν σε σχεδόν 140, ενώ τα φύκια έχουν σταματήσει να ακούγονται.
    Ας κάνουμε την υπόθεση πως είμαι ένας Ευρωπαίος επενδυτής. Σας πληροφορώ πως δεν θα ερχόμουν στη χώρα να επενδύσω. Οι fast track διαδικασίες ενδέχεται να προσκρούσουν στο ευρωπαϊκό δίκαιο και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα διαιωνίζοντας την εικόνα μιας διεφθαρμένης Ελλάδας, δέσμιας των πελατειακών σχέσεων και των «προνομιακών δεσμών» με εταίρους.
    * Ο Αχιλλέας Πληθάρας είναι περιβαλλοντολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...