Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

"Κρέμασαν στα μανταλάκια" τον Δήμαρχο Άρτας...


Και εκεί που περπάταγα στο δρόμο, βλέπω "κρεμασμένο στα μανταλάκια", στο πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας εφημερίδας "ΕΡΕΥΝΑ", τον Δήμαρχο της Άρτας, τον Πάνο τον Οικονομίδη, σαν αποδέκτη μιας ανοιχτής επιστολής, που του την στέλνουνε οι Μηχανικοί της Άρτας, "εξαιτίας των επανειλημμένων αποτυχημένων προσπαθειών, τόσο του Προέδρου όσο και των μελών του Δ.Σ., προγραμματισμού συνάντησης μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος Διπλωματούχων Μηχανικών και αφορούν στις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων."

Φάκελος
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

Ανοικτή επιστολή
του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Άρτας
προς το Δήμαρχο Άρτας
κ. Παναγιώτη Οικονομίδη

Αξιότιμε Δήμαρχε,
ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών του Νομού Άρτας σας απευθύνει την εν λόγω δημόσια ανοιχτή επιστολή εξαιτίας των επανειλημμένων αποτυχημένων προσπαθειών, τόσο του Προέδρου όσο και των μελών του Δ.Σ., προγραμματισμού συνάντησης μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος Διπλωματούχων Μηχανικών και αφορούν στις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων.


Ευελπιστούμε πως δεν απαξιώνετε το έργο του Συλλόγου μας καθώς και την προσφορά του στην ανάπτυξη της πόλης μας, παρά πιστεύουμε ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις λόγω των πολλαπλών καθηκόντων σας, δεν σας επέτρεψαν να ικανοποιήσετε το αίτημά μας και να πραγματοποιηθεί η συνάντησή μας.

Ο προβληματισμός για την πορεία του κλάδου μας προέκυψε εξαιτίας της ελλιπούς επάνδρωσης του Τμήματος Πολεοδομίας με τεχνικό προσωπικό, που έχει σαν αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η διεκπεραίωση των υποθέσεων που αναλαμβάνουμε στα χρονικά όρια που ορίζει ο νόμος, καθώς:
1. Από το έτος 2007, όταν και πραγματοποιήθηκε η μετάταξη της Πτυχιούχου Τοπογράφου Μηχανικού Τ.Ε. στο Δήμο Λάρισας, δεν έγιναν ενέργειες για την αντικατάστασή της στο Γραφείο Αυθαιρέτων όπου απασχολούνταν. (Σήμερα απασχολείται μόνο μία υπάλληλος που πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί και από όσα γνωρίζουμε δεν υπήρξε προκήρυξη από το Δήμο σας για την πλήρωση της θέσης).
2. Συμφωνήσατε και αποστείλατε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΟΤΑ Ν. Άρτας τον φάκελο για τη μετάταξη της Διπλωματούχου Αρχιτέκτονα Μηχανικού Π.Ε., που απασχολείται στο Γραφείο Εκδόσεως των οικοδομικών αδειών, στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ν. Πρέβεζας, με αποτέλεσμα να απομένουν μία Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός Π.Ε. και μία Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων Τ.Ε. η οποία θα απουσιάζει τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2010.
3. Η δυσχερής διεκπεραίωση εντάθηκε στα μέσα Οκτωβρίου του έτους 2009 όταν και απουσίαζε η Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός Π.Ε. του Τμήματος Πολεοδομίας με αποτέλεσμα να καταστεί σχεδόν αδύνατη η εκπλήρωση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας (εκδόσεις οικοδομικών αδειών, βεβαιώσεις, κ.τ.λ.) σε σχέση με την υπηρεσία σας.
Ως επιστημονικός Σύλλογος, σας επισημαίνουμε ότι στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, η οικοδομική δραστηριότητα όπως διαχρονικά έχει αποδειχθεί αποτελεί εφαλτήριο για την ανάπτυξη του Νομού μας αφού στο χώρο της οικοδομής δραστηριοποιούνται περίπου 40 με 50 επαγγελματικές ομάδες.
Παρακαλούμε την αμέριστη προσοχή σας στα κρίσιμα αυτά θέματα του κλάδου μας, των οποίων οι προεκτάσεις αγγίζουν όλο το οικονομικό-κοινωνικό φάσμα του τόπου μας και προσδοκούμε την πλήρη στελέχωση του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου Αρταίων.

Με τιμή, το Δ.Σ. του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Άρτας.

ΚΕΝΤΡΙ: Αυτά λοιπόν γράφουνε οι Μηχανικοί και αναρωτιέμαι για ποιό λόγο δεν μπορούνε να τον βρούνε τον Δήμαρχο οι μηχανικοί μας... Εντάξει, στο Δημαρχείο μπορεί να πηγαίνει "τις μεγάλες ώρες" και να μην τον συναντάνε, χάθηκε όμως ο κόσμος να τον ψάξουνε κι αλλού, πχ, στου Νώντα;;;;;;;;

2 σχόλια:

  1. Με τον Νώντα τσακώθηκε, δεν θα τον βρούν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που ανοίγει ο καιρός, θα τον βρίσκουν εύκολα στο Εκθεσιακό τα βραδάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...