Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Οι ARTICO στον θερινό "ΟΡΦΕΑ"...

Παγωμένη μπύρα, ευωδιά γιασεμιού, rock μπαλάντες από 60's, 70's και 80's και ατμόσφαιρα θερινού σινεμά;;;

Πείτε μου γρήγορα πού και πότε!!!

Για να δούμε τι λέει το mail:
"Tο Σάββατο 27 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό κινηματογράφο “Ορφέας” η Ηπειρωτική Εταιρία Πολιτισμού Τεχνών και Επιστημών, (ΗΠΕΠΟΤΕ) παρουσιάζει το συγκρότημα ARTICO. Τρείς κιθάρες "τραγουδούν" γνωστές μελωδίες των 60’s, 70’s, 80’s… 
Γενική είσοδος 7 ευρώ.
Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο «Η Πολυθρόνα του Νίτσε», Φιλελλήνων 26-28, τηλ. 26810 77631.
".
Το ΗΠΕΠΟΤΕ είναι αυτοί που είχαν φέρει την Μπάμπαλη με τον Αντύπα στο θεατράκι του Κάστρου πριν ένα μήνα περίπου.
Ωραία είχαμε περάσει τότε και οι μπύρες ήταν στ' αλήθεια παγωμένες!!!
Ναι, αλλά τι είναι οι ΑRTICO;
Για να δω τι λέει το mail:
"Είναι ένα ερασιτεχνικό μουσικό σχήμα που «ανασύρει» μπαλάντες της ρόκ μουσικής κυρίως των δεκαετιών ΄60, ΄70, ΄80 αλλα και παλαιότερες και πιο σύγχρονες, και τις «ξαναδιαβάζει» και τις προσεγγίζει με μια διαφορετική οπτική γωνία: Με «τρείς κιθάρες»...

...Το σχήμα αυτό, οι ARTICO, δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια από τρείς μηχανικούς (στο κύριο επάγγελμα): Τον κιθαρίστα / ηλεκτρολόγο-μηχανολόγο ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ (CO) και τον κιθαρίστα και μπασίστα / πολιτικό μηχανικό ΓΙΑΝΝΗ ΤΙΚΩΦ (TI), δυό «παλιές καραβάνες» της ερασιτεχνικής μουσικής σκηνής της δεκαετίας των '70ς (MASTER SOUNDS, MACHINE BAND) αλλά και του 21ου αιώνα (ΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΡΟΧΙΑΣ).
Οι δύο αυτοί εραστές της μουσικής τέχνης «αναζωογονήθηκαν» από το νέο αίμα της ερασιτεχνικής δημιουργίας που τους μετάγγισε ο νέος κιθαρίστας / πολιτικός μηχανικός ΑΡΗΣ ΓΚΑΖΕΤΑΣ (AR).
Οι τρείς τους προσέγγισαν ρόκ μελωδίες και μπαλάντες που σφράγισαν τις τρείς αυτές δεκαετίες, καθώς και εξαίσιες μπαλάντες που «διολίσθησαν» απο τον δρόμο της «οικονομικής» επιτυχίας στην εποχή τους και παρέμειναν ως μοναδικά διαμάντια κρυμμένα στο απέραντο αρχείο της πρόσφατης μουσικής ιστορίας.
Οι ARTICO έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους σε συναυλίες σε μουσικές σκηνές (Μπαράκι του Βασίλη). Στην Άρτα έχουν τη μεγάλη χαρά και τιμή να παρουσιάσουν τις μπαλάντες αυτές αφιλοκερδώς, ύστερα από την ευγενική πρόσκληση της Ηπειρωτικής Εταιρίας Πολιτισμού Τεχνών και Επιστημών, με καλεσμένους τους δύο ξεχωριστούς μουσικούς: Τον ΠΕΤΡΟ ΣΤΑΜΕΛΟ στο μπάσο και στα τύμπανα - κρουστά και τη ΜΥΡΤΩ ΤΙΚΩΦ στα πλήκτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...