Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Τι ΔΕΝ ισχύει...


Απ' όσο διαβάζω, ο Κανονισμός παρελάσεων του υπουργείου Παιδείας, αναφέρει:
"Τα σχολεία ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης συμμετέχουν υποχρεωτικά στις παρελάσεις με το σύμβολο του ελληνικού έθνους. Τα τμήματα των σχολείων κατά την παρέλαση θα παρουσιάζουν ένα ομοιόμορφο σύνολο και η εμφάνιση θα είναι αυτή που θα αρμόζει σε μαθητές και μαθήτριες"

"Σκοπός της παρέλασης είναι η ανάμνηση γεγονότων και η τιμή σε πρόσωπα και γεγονότα μιας ορισμένης περιόδου".


Λοιπόν, ή εγώ, δεν ξέρω να διαβάζω, ή εγώ σήμερα πήγα σε παρέλαση κάποιας άλλης χώρας, ή αυτοί που οργανώνουν τις παρελάσεις (διευθυντές, γυμναστές, κτλπ) δεν έχουν διαβάσει ποτέ τον συγκεκριμένο Κανονισμό.

Όπως και να' χει το πράγμα, καλύτερο να μην διοργανώνεις κάτι, παρά να συμμετέχεις στον εξευτελισμό του...

Καλύτερα θα ήταν να καταργηθεί αυτό το πράγμα, δεν σημαίνει πια τίποτε, παρά μόνο ευκαιρία για βαβούρα, για χαζογελάκια, για βόλτα και για κάποια extra κέρδη στους φωτογράφους και στους μικροπωλητές, που μαζί με πλαστικές σημαίες Made in China, πουλάνε και μπαλόνια με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη...

1 σχόλιο:

  1. Πες τα χρυσόστομε. Εμπορευματοποίηση των πάντων. Και αυτό το ονομάζουμε τιμή στους προγόνους.Να επισημάνω ότι οι πρόγονοί μας δεν αγωνίστηκαν για να κάνουμε εμείς τώρα διαφήμιση του αμερικάνικου και ρώσικου εξοπλισμού μας.Γενικώς δεν πέθαναν για να παρελαύνουν τα παιδιά τους πάνω σε στρατιωτικούς ρυθμούς.Απλώς τέτοιες γιορτές δεν πρόκειται να σταματήσουν επειδή έδιναν πάντοτε τη ψευδαίσθηση της ελευθερίας.Για αυτό υπάρχουν.
    Κάποιοι πολέμησαν για να έχουμε ειρήνη και εμείς τους τιμάμε προβάλλοντας τα όπλα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...