Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Τιμούν τους ήρωες του '40. Πάγκαλος και Σούρλας στο Καλπάκι


Με μια πολύ σημαντική παρουσία θα εορταστούν φέτος τα Καλπάκια του Δήμου Καλπακίου που γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες προς τιμήν του έπους του 1940 το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διαδραματίστηκε στο Καλπάκι.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος θα φτάσει στα Γιάννινα σήμερα, ώστε να παραστεί την Τρίτη, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, στην κορύφωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ήδη από τις 18 Οκτωβρίου ο Δήμος Καλπακίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Οι εκδηλώσεις άρχισαν ήδη από τις 18 του Οκτώβρη και συνεχίζονται μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου με επισκέψεις των σχολείων του Νομού στο Καλπάκι όπου τους γίνεται Ξενάγηση - Ενημέρωση στο Μουσείο Πολέμου 1940, στο Στρατηγείο Κατσιμήτρου, στα Χαρακώματα πολυβολεία έπους 1940 αλλά και στο Μνημείο Μαχητή του 40
Οι μαθητές καταλήγουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου όπου παίζεται καθημερινά στις 10 και 11:30 παίζεται θεατρική παράσταση σχετική με το έπος του 40.
Στόχος της εκδήλωσης αυτής, είπε ο Δήμαρχος Καλπακίου, κ. Καψάλης, είναι οι μαθητές με την επίσκεψή τους στον Ιστορικό χώρο του Καλπακίου να βιώσουν την ιστορία και να γνωρίζουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα για το έπος του '40.

Την Τρίτη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τρίτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 5.00 μμ στο μνημείο του Μαχητή του '40, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών.
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με το καλωσόρισμα του Δήμαρχου και την ομιλία του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιώργου Σούρλα ο οποίος θα τιμηθεί από το Δήμο για την προσφορά του στην Πολιτική ζωή της χώρας αλλά και για τον αγώνα του για την αποκατάσταση των Ηρώων του 40 που περιμένουν.
Στη συνέχεια, σειρά έχει η αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου όπου παίρνουν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχία Ιωαννίνων, άνδρες, γυναίκες και παιδιά του Δήμου Καλπακίου.
Στην αναπαράσταση παρουσιάζονται με εικόνα, φώς και ήχο τα γεγονότα, όπως αυτά διαδραματίστηκαν πριν από τη μάχη του Καλπακίου, όσων σημειώθηκαν κατά τη διάρκειά της αλλά και όσων ακολούθησαν μετά από αυτή.
Τέλος, η εκδηλώσεις θα κλείσουν με επετειακά τραγούδια από τη Στρατιωτική Μουσική της 8ης Μεραρχίας στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου και φυσικά με τη καθιερωμένη Δεξίωση.
το διάβασα στο Epirus-Ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...