Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ακραία βουλευτική φτώχεια...


Οι άνθρωποι δεν έχουνε τον Θεό τους, δεν έχουνε τσίπα, δεν έχουνε αναστολές, δεν κολώνουν πουθενά...
Διαβάζω ότι 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων είναι και οι βουλευτές της Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, προτείνουνε να γίνει ημερίδα με θέμα «Νέα Φτώχεια & καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος»...


Λένε οι 26, που φυσικά δεν έχουνε ιδέα για το πώς χτύπησε τους Έλληνες η φτώχεια, στην επιστολή που έστειλαν στον Πρόεδρο της Βουλής ότι:

«Η ελληνική κοινωνία βιώνει τις ραγδαίες επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και ως αποδέκτης της κοινωνικής αγωνίας μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με το ενδημικό φαινόμενο της νέας φτώχειας, αναδεικνύοντας με το δικό του τρόπο εφικτά μέτρα που μπορούν να το αναχαιτίσουν ή να το περιορίσουν.
Η πρόληψη της ακραίας φτώχειας καθίσταται, πρώτη προτεραιότητα

Μάλλον οι βουλευτές συγκινήθηκαν από την πινακίδα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό η γριούλα της φωτογραφίας: "Σας παρακαλώ βοηθείστε με, είμαι φτωχή και άρρωστη. ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΩ. Ευχαριστώ"!!!

Εαν πάντως θέλετε τη δικιά μου γνώμη για το ξετσίπωτο κείμενό τους, ας το πάρουμε πρόταση-πρόταση:

- Η ελληνική κοινωνία βιώνει τις ραγδαίες επιπτώσεις ενός συστήματος που ανατράφηκε και θέριεψε στην αγκαλιά του πολιτικού συστήματος. Και κατά πάσα πιθανότητα, αυτοί οι 26, βοηθήθηκαν κατά τη διάρκεια της πολιτικής τους καριέρας από αυτό το σύστημα.
- Το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποδείχτηκε ότι είναι θεματοφύλακας όχι του δημόσιου συμφέροντος, αλλά των τραπεζών, των ενδιάμεσων, των Χριστοφοράκων και των άλλων μπουμπουκιών.
Δεν είναι αποδέκτης κοινωνικής αγωνίας, αλλά οργής, φάσκελων και καταλογισμού ευθυνών στους κατοίκους-βουλευτές.
Η νέα φτώχεια δεν είναι έτσι γενικά και αόριστα "ενδημικό φαινόμενο" λες και μιλάμε για γρίπη, ή αλλεργία που την έφερε η γύρη. Η νέα φτώχεια είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πράξεων που εκπορεύονται από τη σαπίλα και την διαπλοκή του πολιτικού συστήματος.
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο με τα μέτρα που παίρνει, με το μνημόνιο που ψήφισε, με την λευκή επιταγή που έδωσε στον Παπακωνσταντίνου να υπογράφει όσες επικαιροποιήσεις ζητάνε οι τροϊκανοί, με την παράδοση σε ξένα χέρια των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, με την υποθήκευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας απέδειξε ότι όχι μόνο δεν αναχαιτίζει ή περιορίζει το φαινόμενο, αλλά το δημιουργεί και το υποδαυλίζει!!!
- Κι έτσι, φτάσανε στο σημείο αντί να έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα την ποιότητα και την αξιοπρέπεια της ζωής μέσα σε μια δημοκρατική κοινωνία, να καθιστούν την ακραία φτώχεια, που οι ίδιοι δημιούργησαν ως πρώτο μέλημά τους (τάχα, ντίχα το λέμε στην Άρτα, όπως μπορούνε να σας διαβεβαιώσουνε και οι δυό Αρτινοί βουλευτές...)

Όλη αυτή η ιστορία δεν ξέρω αν είναι αποτέλεσμα πραγματικών τύψεων ή υποκριτικής προσπάθειας αποενεχοποίησης, αλλά μου μοιάζει σα να με κοιτάνε και να μου λένε "να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι"...

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τους πήρε ο πόνος και μετά από την πάταξη της "απλής" φτώχειας, τώρα θα καταχεριάσουν και την "ακραία" φτώχεια είναι:
Βούρος Γιάννης, Γιαννακά Σοφία, Γιαννακοπούλου Νάντια, Εμινίδης Σάββας, Ζωίδης Νικόλαος, Θεοδωρίδης Ηλίας, Θεοχάρη Μαρία, Καϊλή Εύα, Κεδίκογλου Συμεών, Μαγκούφης Χρήστος, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία, Μίχου Μαρία, Μόσιαλος Ηλίας, Παντούλας Μιχάλης, Παπαγεωργίου Θανάσης, Παπαδόπουλος Θανάσης, Παπαθανάση Αφροδίτη, Παπουτσής Δημήτρης, Σκραφνάκη Μαρία, Στασινός Παύλος, Τσιρώνης Δημήτριος, Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική, Τσώνης Νίκος, Χαντάβας Αθανάσιος και Χατζηοσμάν Αχμέτ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...