Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Είσαι και θα είσαι ο αρχηγός μου!!! Τι κερδίζω;


Το Σαββατοκύριακο που πέρασε παρακολούθησα με μεγάλη θλίψη να γεμίζουν αίθουσες από θλιβερούς χειροκροτητές των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Δυστυχισμένοι κλακαδόροι έσπευσαν να δώσουν το κομματικό παρόν ευελπιστώντας σε μια μελλοντική ευνοϊκή μεταχείρισή τους από τον φεουδάρχη αρχηγό του κόμματος που υπηρετούν.

Είδα με απογοήτευση πολίτες αυτής της χώρας να χειροκροτούν για τα "σκληρά" και "αναγκαία" μέτρα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη στήριξη τους από τον αρχηγό της ΝΔ.

Δεν υπάρχει ούτε ένας απ΄αυτούς που έσπευσαν να παίξουν το ρόλο του κλακαδόρου, χωρίς ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα. Όλοι προσδοκούν σε ίδιο όφελος είτε σήμερα από το ΠΑΣΟΚ είτε αύριο από τη ΝΔ. Όλοι ευελπιστούν σε συναλλαγή για κάποια μικροεξυπηρέτηση από το φεουδάρχη.

Όλοι αυτοί είναι που συντηρούν το σάπιο και σαθρό πολιτικό σύστημα της συναλλαγής, της δοσοληψίας, του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας.


ΚΕΝΤΡΙ: το διάβασα στην Πολιτική Πρόταση και δυστυχώς συμφωνώ σε όλα...
Αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι παρατρεχάμενοι δεν έχουν καν την τρέλα ενός ποδοσφαιρικού οπαδού, ενός γάβρου ή ενός βάζελου, που ό,τι σκατά και να κάνουν οι ομάδες τους, αυτοί βρίσκουν χίλια-δυο επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...

Αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι παρατρεχάμενοι, αυτοί οι κισσοί της δημόσιας ζωής, δίνουν τα πάντα για μια φωτογραφία, ξεπουλάνε και τις οικογένειές τους, όχι για την τυφλή τους πίστη σε μια ιδέα, αλλά για τον ψυχρό, κυνικό, υπολογισμένο φαγοπότι που σχεδιάζουνε να κάνουνε, μόλις πιάσουν οποιαδήποτε καρέκλα εξουσίας...

Ακόμη και οι τριτοκλασάτοι, ακόμα και οι τελευταίες τρύπες της φλογέρας, περιμένουν πώς και πώς πότε το κόμμα θα κάνει μια οικονομική εξόρμηση για να τσεπώσουν το κατιτίς τους από τα κουπόνια, κάνω λάθος μάγκες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...