Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ανταμών' το σνάφ'!!!


Στις 26 Ιουνίου θα γίνει στο Περτούλι Τρικάλων το 31ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων...
Φέτος είναι αφιερωμένο στους πεσόντες Σαρακατσάνους του έπους του '40.
Οι Σαρακατσάνοι, περήφανοι για την καταγωγή τους και πιστοί στα έθιμά τους, τηρούν το αντάμωμα κάθε χρόνο και θυμούνται τα ήθη και έθιμα της φυλής τους.
Το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων αποτελεί τη μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα.
Κάθε χρόνο από το 1980 στα λιβάδια του Περτουλίου Τρικάλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) οργανώνει, μέχρι το 2004, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, ενώ από το 2005, την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου το ετήσιο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.
Κάθε χρόνο χιλιάδες Σαρακατσάνοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (κατ΄ελάχιστο όριο 20.000 άτομα) συγκεντρώνονται στα Περτουλιώτικα λιβάδια και ανταμώνουν με χαρά, νοσταλγία αλλά και περηφάνια για την πιο μεγάλη και λαμπρή γιορτή τους, που στο είδος της ανά το Πανελλήνιο, δεν υπάρχει ισάξια.

Μου το θύμισε ο φίλος από τα Πρασσιά και τον ευχαριστώ πολύ, γιατί το 'χα ξεχάσει τελείως...

1 σχόλιο:

  1. Όποιος έχει πάει ξέρει για τι γλέντι μιλάς! Σ' ένα πανέμορφο μέρος, αυθεντική Ελλάδα. Εγώ φέτος δε θα πάω, αλλά επειδή το έχω ζήσει, αν και όχι Σαρακατσάνος, το προτείνω σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...