Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Οι Αγανακτισμένοι δίνουν ραντεβού στη ΔΕΘ...

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση του Ιουλίου και αποφάσισα να κλείσω με μια αναδημοσίευση για ένα ραντεβού:


Η πλατεία δεν άδειασε! Η πλατεία βρίσκεται μέσα μας! Και από εκεί δεν φεύγει με τίποτα!
Θα το δουν τον Σεπτέμβρη. Ειδικά η ΔΕΘ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να δώσει το σύνθημα της Επανάστασης.
Δεν κάναμε πλάκα, δεν είμασταν μόδα, Αγανακτισμένοι είμαστε. Και αυτό δεν εκτονώθηκε με κάποιες μέρες παρουσίας στις πλατείες, με μερικές αποδοκιμασίες και με 2-3 ακόμα συμβολικές κινήσεις που έγιναν. Αυτά ήταν η αρχή. Τα προβλήματά μας παραμένουν άλυτα, τα αδιέξοδα μεγαλώνουν, ο τοίχος πλησιάζει προς το μέρος μας και να είστε σίγουροι ότι θα μας βρίσκετε μπροστά σας...!!!

Δε χάθηκε καμία μάχη φίλοι μου! Τις σκηνές στο Σύνταγμα περισσότερο τις εγκαταλέιψαμε παρά μας τις σήκωσαν. Ίσως το να μείνουν τόσες μέρες εκεί με τόσο λίγο κόσμο να μην έκανε και καλό...
Φανταστείτε όταν θα ξαναστήνονται τον Σεπτέμβρη για να δώσουν το σύνθημα...

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΑΙΔΙΑ!!!
ΩΣ ΤΟΤΕ ΜΑΖΕΨΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ...


Είναι αναδημοσίευση από το Βουλιάζουμε...
Όσο για το ΚΕΝΤΡΙ, σας δίνει ραντεβού για αύριο το πρωί...
Καληνύχτα Ιούλιε...

Βραδιά περιήγησης στο δημοτικό τραγούδι...Στην πλατεία, στις Παπαδάτες Πρέβεζας την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ...

Κάθοδος στον Άδη για τους ορειβάτες!!!


Την Κυριακή 7 Αυγούστου ο ΕΟΣ Πρέβεζας θα διασχίσει τον ποταμό Αχέροντα

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:30 το πρωί απο την πλατεία Ανδρούτσου.
Η διάσχιση θα ξεκινήσει απο τις πύλες του Άδη (Σερζιανά) και θα καταλήξει στην Γλυκή.

Οι ώρες πορείας είναι 7 και ο βαθμός δυσκολίας 2.
Όσοι συμμετέχουν πρέπει να ξέρουν κολύμπι και να αντέχουν στο σχετικά κρύο νερό

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τον αρχηγό της εκδρομής Οδυσσέα Γκικάκη 6983512922

Ενημερωτική συνάντηση θα γίνει στο Γραφείο του Συλλόγου την Τρίτη 2 Αυγούστου...

ΚΕΝΤΡΙ: Μην το χάσετε, πόσες ευκαιρίες θα έχουμε να περάσουμε από τις πύλες του Άδη και να την ...βγάλουμε καθαρή;
Χωρίς πλάκα πάντως, επειδή την έχω κάνει, η διαδρομή είναι φανταστική!!!

Η λίστα των αιτημάτων που έδωσε ο Δήμαρχος Άρτας στον Παπανδρέου...

Από τον χαιρετισμό του Γιάννη Παπαλέξη στην ομιλία του στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ πριν 2 μέρες, έβγαλα στην άκρη τα αιτήματα της Άρτας, όπως τα είπε στον Πρωθυπουργό...
Διαβάστε τα:


Ο Νομός μας, ο Δήμος μας έχει ορεινό όγκο άρα λοιπόν σημαίνει αγροτουρισμό, σημαίνει ανάπτυξη σ’ αυτόν τον τομέα. Με το LEADER κάναμε αρκετά αλλά δεν φτάνουν, είναι ελάχιστα. Πρέπει να συνεχίσουμε μέσα από το ΕΣΠΑ, μέσα από προγράμματα που από δω και πέρα θα τρέξουν. Έχουμε ένα ποτάμι το οποίο περνάει ακριβώς δίπλα στην πόλη μας, στο οποίο η ΔΕΗ με το φράγμα ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ που έκανε άφησε πάρα πολλά προβλήματα περιβαλλοντικά και όχι μόνο. Μια υποβάθμιση γύρω από την περιοχή μας, γύρω από την πόλη μας την οποία ο Δήμος δεν μπορεί να σηκώσει οικονομικά για να το προχωρήσει. Εδώ λοιπόν θα θέλαμε τη βοήθειά σας, τη βοήθεια των Υπουργών έτσι ώστε η ΔΕΗ να δώσει αυτά που είχε τάξει. Έδωσε βέβαια κάποια, να μην είμαστε αχάριστοι πλην όμως είναι ελάχιστα απ’ αυτά που έπρεπε να δώσει για την περιοχή μας για να αντισταθμίσει την περιβαλλοντική ζημιά που μας έκανε.

Έχουμε μια πόλη η οποία έχει πολιτισμικό απόθεμα σοβαρό. Έχει βυζαντινά μνημεία πάρα πολλά, έχει την αρχαία Αμβρακία, δηλαδή έχουμε μία πόλη πάνω από το έδαφος και μία κάτω από το έδαφος. Είναι κάτι σοβαρό το οποίο δεν καταφέραμε παρότι μπορούμε να το προβάλουμε, μπορούμε μέσα από κει να παράξουμε πλούτο για το καλό της περιοχής και των κατοίκων. Δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα. Βέβαια δεν ευθύνεστε εσείς, έχουμε κι εμείς ευθύνες, έχει διαχρονικά ευθύνη η πολιτεία για να μπορέσει να αναβαθμιστεί αυτό και να αναδειχθεί και να παράξει τον πλούτο.

Εδώ που είμαστε στο ξενοδοχείο είμαστε περίπου στην άκρη του κάμπου της Άρτας. Ένας κάμπος ο οποίος μπορεί να παράξει προϊόντα, πορτοκάλια, ακτινίδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε μαζί με τα ημιορεινά τα οποία παράγουν ελιές. Δεν καταφέραμε να πιστοποιήσουμε τα προϊόντα μας, δεν καταφέραμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία αυτή που έπρεπε έτσι ώστε αυτά να προωθηθούν και να βοηθήσουν την παραγωγή μας.

Πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό. Παράγουμε κοτόπουλα δίνουμε σε όλη την Ελλάδα μαζί με την «Πίνδος» στα Γιάννενα. Είμαστε από τις περιοχές που παράγουμε πιο πολύ προϊόν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ξέρετε τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να στηριχθεί το προϊόν αυτό και η οικονομία της περιοχής.

Πάνω σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και ο φόβος που έχουμε για τη ΔΩΔΩΝΗ. Η ΔΩΔΩΝΗ όπως ξέρετε είναι ό,τι χρειάζεται η περιοχή αυτή τη στιγμή και αλίμονο αν φύγει απ’ τους παραγωγούς και πάει σε ιδιώτες, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα με το γάλα και τους κτηνοτρόφους.

Και πάμε στον Αμβρακικό, αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Πρωθυπουργέ, στον Αμβρακικό που είναι ένα ευαίσθητο οικοσύστημα το οποίο μπορεί να αναδειχθεί. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το ΑΝΑΣΑ το οποίο ο κύριος Χρυσοχοΐδης το ξέρει πολύ καλά και θα ήθελα να δεσμευτεί για κάποια πράγματα, ότι θα πρέπει να προχωρήσει έτσι ώστε αυτό το μοναδικής αξίας και ομορφιάς οικοσύστημα να αναδειχθεί και να μπορέσει να ενταχθεί στην περιοχή μας έτσι ώστε να δημιουργήσει πλούτο και αυτό.

Το ΚΕΥΓ να παραμείνει στην Άρτα, είναι ένα αίτημα της περιοχής και παραμένει. Και θα ‘θελα να δείτε προσωπικά εσείς το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Παπακώστα το οποίο είναι ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, δεν χρησιμοποιείται και είναι στα όρια του σχεδίου πόλης της Άρτας και είναι πολύ καλό σαν στοιχείο, σαν έκταση έτσι ώστε εκεί μέσα να αναπτυχθούν πάρα πολλές δραστηριότητες προς το καλό των κατοίκων. Θα ήθελα λοιπόν να δεσμευτείτε και αν μπορείτε να βάλετε το χέρι σας ούτως ώστε αυτό το αίτημα να ικανοποιηθεί, το οποίο είναι νομίζω απ’ το 2003, μας το είχε υποσχεθεί ο κύριος Βενιζέλος".

23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (Δ.Ι.Ε.Ι)

23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (Δ.Ι.Ε.Ι)

Διοργανώνεται και φέτος για 23η συνεχή χρονιά η «Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου», ένας αγώνας που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1989. Οι αθλητές που παίρνουν μέρος στον αγώνα δεν προέρχονται μόνον από τους τοπικούς ομίλους. Αθλητές με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις από ομίλους του Πειραιά και της Αττικής γενικότερα, τη Χαλκίδα, τις Κυκλάδες, αλλά και αθλητές από την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Ιταλία καθώς επίσης και κατά καιρούς αθλητές από Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Η.Π.Α., Ρωσία και Βουλγαρία συμμετέχουν στη «Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου».

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου, κ. Ζαβιτσάνος, δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, που αναδεικνύει το συγκριτικό πλεονέκτημα του Νησιού μας στο θαλάσσιο τουρισμό. Θα συμμετέχουν 80 – 90 σκάφη, και τουλάχιστον 500 άτομα – πληρώματα και συνοδοί θα διαμείνουν στο Νησί μας για πάνω από τρεις μέρες.

Έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε το Νησί μας, να αναδείξουμε την δική μας ναυτική παράδοση και κουλτούρα και γενικότερα μέσα από την σωστή οργάνωση να εξασφαλίσουμε το Νησί μας να είναι διαχρονικά σταθερός προορισμός όλων αυτών που θα συμμετέχουν. Συζητήθηκε η 4η ιστιοδρομία να πάρει ένα χαρακτηριστικό όνομα, που θα σηματοδοτεί την ιστορία την παράδοση και την κουλτούρα του Μεγανησιού. Ας δημοσιοποιηθεί η πρόθεσή μας αυτή για να γίνουν προτάσεις.

Αν και έχουμε την εμπειρία του 2007, που και πάλι οργανώσαμε την τελετή λήξης της 19ης Δ.Ι.Ε.Ι, αυτή η διοργάνωση είναι μεγαλύτερη και απαιτεί την συνεργασία των επαγγελματιών και όλων των φορέων του Νησιού μας. Αρχές Απρίλη θα βγει η προκήρυξη του αγώνα και θα δημιουργήσουμε την δική μας οργανωτική επιτροπή. Η εθελοντική συμμετοχή θα κρίνει την επιτυχία μας. Στην οργανωτική επιτροπή θα συζητήσουμε αναλυτικότερα όλα τα ζητήματα».Πρόγραμμα:

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιουλίου 2011
Έλεγχος καταμετρήσεων και επιθεωρήσεις σκαφών στη Μαρίνα Πατρών

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011
Λήξη ορίου υποβολής Δήλωσης Συμμετοχής
Συγκέντρωση Κυβερνητών

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011
1η ιστιοδρομία ΠΑΤΡΑ- ΚΥΛΛΗΝΗ απόστασης 38 ν.μ.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
Δεξίωση- Απονομή επάθλων 1ης ιστιοδρομίας

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
2η ιστιοδρομία ΚΥΛΛΗΝΗ- ΙΘΑΚΗ απόστασης 33 ν.μ.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
Δεξίωση- Απονομή επάθλων 2ης ιστιοδρομίας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
3η ιστιοδρομία ΙΘΑΚΗ- ΜΕΓΑΝΗΣΙ απόστασης 19 ν.μ.
Δεξίωση- Απονομή επάθλων 3ης ιστιοδρομίας

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
4η ιστιοδρομία ΜΕΓΑΝΗΣΙ- ΛΕΥΚΑΔΑ απόστασης 7 ν.μ
Απονομή 4ης ιστιοδρομίας και γενική βαθμολογία- τελετή λήξης.

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Τι είπε η γιαγιά στον Γιώργο, μόλις ήρθε στην Άρτα;


Η φωτό είναι από το ΠΟΝΤΙΚΙ...

Παρέμβαση Παπαβασιλείου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επίσκεψη Παπανδρέου...


Παρέμβαση με αφορμή την ξαφνική επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άρτα, έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παπαβασιλείου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Ιουλίου 2011, ζητώντας από τον Δήμαρχο Αρταίων, μια σοβαρή και διεκδικητική παρουσία στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους φορείς του Νομού και όχι μια τυπική συμμετοχή σε διαδικασία θριαμβολογίας και επιχειρούμενης πολιτικής εκμετάλλευσης από την Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα ο κ.Παπαβασιλείου τόνισε:
"Χωρίς καμμία επίσημη ενημέρωση και ως εκ τούτου ανάλογη προετοιμασία των φορέων στα συλλογικά τους όργανα, εξαγγέλλεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους φορείς του Νομού, 6 χιλιόμετρα έξω από την πόλη.
Κύριε Δήμαρχε οφείλει το Δημοτικό Συμβούλιο να καθορίσει το πλαίσιο των διεκδικήσεων, στο υπόμνημα που θα επιδώσετε στον Πρωθυπουργό, γιατί εκτιμούμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη βιώσιμη πορεία του Νομού, που καθίσταται επισφαλής στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Όλοι γνωρίζουμε την εγκατάλειψη του Νομού από το Κυβερνητικό ενδιαφέρον τα τελευταία δύο, χρόνια, καθώς και την απουσία προγραμματικού πλαισίου βιώσιμης ανάπτυξης του Νομού. Συνεχώς προσπαθούμε εκ των υστέρων να ακυρώνουμε κυβερνητικές επιλογές, που οδηγούν το Νομό σε απομόνωση και οικονομικό μαρασμό.
Τη μια φορά καταργείται το ΚΕΥΓ, την άλλη συρρικνώνεται και απαξιώνεται το ΤΕΙ.
Το αγροτικό εισόδημα συνεχώς μειώνεται, η παραγωγή σαπίζει στα χωράφια, ο κάμπος παραμένει αναξιοποίητος και ο πρωτογενής τομέας, που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο αναπτυξιακής πολιτικής για το Νομό συνεχώς περιθωριοποιείται.
Το πολυδιαφημισθέν πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ για τη σωτηρία και την ανάπτυξη του Αμβρακικού, παραπέμπεται σε προγράμματα με ασαφή και αβέβαιη χρηματοδότηση, τα έργα της Ιονίας οδού έχουν τελματώσει, το στρατόπεδο Παπακώστα παραμένει αναξιοποίητο, η επέκταση του σχεδίου της πόλης καρκινοβατεί ενόψει διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, υποδομές στην παιδεία (ενταγμένα έργα σχολικών μονάδων όπως νηπιαγωγεία Καμπής, Γραμμενίτσας και Αγίων Αναργύρων) κινδυνεύουν να απενταχθούν λόγω κατάργησης του ΟΣΚ, ενώ η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου χάνεται στο μέλλον.
Η αξιοποίηση της λίμνης του φράγματος Πουρναρίου, που θα αποτελέσει συνιστώσα ανάπτυξης απαιτεί πόρους, ενώ τέλος ακόμα περιμένουμε τα κλειδιά του Κάστρου και την απόδοσή του στους πολίτες της πόλης.
Προφανώς όλα αυτά τα οποία και εσείς γνωρίζετε, μαζί με τα προβλήματα λειτουργίας των Καλλικρατικών Δήμων, οφείλεται να συμπεριλάβετε στο υπόμνημα, που θα επιδώσετε και στην παρέμβαση που θα κάνετε. Θέλουμε η παρέμβασή σας να είναι ουσιαστική και η παρουσία σας διεκδικητική.
Η αποικιοκρατική συμφωνία αναχρηματοδότησης του χρέους, που συνοδεύεται από εκχωρήσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων δεν προσφέρεται για απλή συμμετοχή σας σε θριαμβολογίες και λιβανωτούς για εθνική επιτυχίας και κερδισμένο προσωπικό στοίχημα."

Αδιαχώρητο στην ημερίδα για ασφαλές σερφάρισμα στο Internet...

Από την Γ.Α.Δ.Η. πήρα το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο.Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη απήχηση του κοινού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (25.07.2011) η Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων.
Η Ημερίδα, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, φιλοξενήθηκε και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας έχοντας ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τη δύναμη του διαδικτύου καθώς και να τους ευαισθητοποιήσει, μέσα από τη διαδραστική τους συμμετοχή, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.
Στην ημερίδα παρευρέθησαν εκπρόσωποι της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου και των τοπικών φορέων, πλήθος κόσμου και προσκεκλημένων, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, Ταξίαρχος Νικόλαος Βάντζος.


Κατά την διάρκεια της Ημερίδας ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του αναφέρθηκαν:
• Στα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών και στη σωστή χρήση του διαδικτύου.
• Στο επιβλαβές περιεχόμενο- συμπεριφορά στο διαδίκτυο.
• Στα είδη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
• Στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων από on-line παράνομο περιεχόμενο και στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.
• Στα συμπτώματα εξάρτησης των παιδιών από το διαδίκτυο και στα εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαδικτυακή τους προστασία.
• Στη δράση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και σε περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της λειτουργία της.

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με την κατάθεση θέσεων και ερωτήσεων από το κοινό προς τους εισηγητές. Η ημερίδα αυτή επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Περιφέρεια και αποτέλεσε εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του διαδικτύου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών, που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητας μας.
Με την ολοκλήρωση της Ημερίδας έγινε κλήρωση ενός ηλεκτρονικού «μετεωρολογικού σταθμού», μοιράστηκε εξειδικευμένο έντυπο υλικό και χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους απάντησαν σε ερωτηματολόγια.

Ευχάριστα νέα για τους αγρότες...


Επιτέλους κι ένα ευχάριστο νέο...
Θυμάστε που σας έλεγα για το αίσχος να μπει τροπολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου με την οποία προβλεπότανε η επιβολή 13% ΦΠΑ και στο αγροτικό νερό; Στο νερό για πότισμα δηλαδή;
Λοιπόν, η τροπολογία αποσύρθηκε από τον προϊστάμενο του Οικονόμου, τον Υπουργό δηλαδή, τον Βαγγέλη Βενιζέλο...
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τη Δευτέρα ή την Τρίτη λήγει τελικά το πρόβλημα με τις επιστροφές των χρημάτων από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, συνολικού ποσού 163 εκατομμυρίων ευρώκαι θα μπούνε στους λογαριασμούς των αγροτών...

Μαύρες πλερέζες στην σύσκεψη του ΓΑΠ...

Χτες σας έδειξα ένα σωρό φωτογραφίες από την υποδοχή του Παπανδρέου στην Άρτα, που όλοι ήταν μέσα στην καλή χαρά...
Για να δούμε τώρα και τις φωτογραφίες από τα ενδότερα, όταν έφυγαν οι κάμερες...
Συζητάνε για την προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής...
Για δείτε τις φάτσες τους:

Είναι να μην ανησυχώ για το πού πάμε;
Δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ!!!

Εκλογικός "μύλος" στα Τζουμέρκα!!!

Έγραφα χτες το βράδυ για τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και την απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση της εκλογής του Μαρίνου Γαρνέλη, μετά από την ένσταση που κατέθεσε η Σταυρούλα Καραβασίλη...
Έγραφα λοιπόν και ΕΓΡΑΦΑ ΛΑΘΟΣ ότι: κατά πληροφορίες, το ΣτΕ δέχτηκε την ανακοπή από πλευράς Μαρίνου και θα ξανασυζητήσει το θέμα στα μέσα Οκτωβρίου, άρα οι εκλογές που υποτίθεται θα γίνονταν μεταξύ των 3 υπόλοιπων (Χασιάκου, Σταυρούλας, Νάκη) αναβάλλονται...


Ευτυχώς είχα "κρατήσει πισινή" και είπα: "Όλα αυτά τα λέω με επιφύλαξη..."
Λοιπόν, έχουμε και λέμε και για αυτά που θα σας πω, είμαι 100% βέβαιος, γιατί τα είδα γραμμένα:
Πραγματικά οι σύμβουλοι του Μαρίνου, εκλεγμένοι και μη, ως τρίτοι έκαναν ανακοπή...
Μπορούσαν να το κάνουνε αυτό, για λόγους που είναι νομικές λεπτομέρειες και δεν έχουνε σημασία...
Πραγματικά το ΣτΕ προσδιόρισε να συζητηθεί η τριτανακοπή στις 13 Οκτωβρίου...
Πραγματικά, η αρχική απόφαση του ΣτΕ καλούσε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να προκηρύξει επαναληπτικές εκλογές, με τα ίδια ακριβώς ψηφοδέλτια που υπήρχαν στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010, εκτός από τον συνδυασμό του Μαρίνου που μένει εκτός διαδικασίας...
Πραγματικά αυτές οι εκλογές, θα γίνονταν την ίδια περίπου περίοδο που προσδιορίστηκε η συζήτηση της τριτανακοπής...
Πραγματικά ο Αλέκος Καχριμάνης μέχρι τώρα δεν έχει κινηθεί για την διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών...


ΟΜΩΣ, ενώ το ΣτΕ προσδιόρισε ημερομηνία για την συζήτηση της τριτανακοπής, ΔΕΝ πήρε πίσω την προηγούμενη απόδφαση για επαναληπτικές εκλογές!!!
Άρα, τυπικά και ουσιαστικά η διαδικασία συνεχίζεται όπως πριν...
ΟΜΩΣ, υπάρχουνε ακόμα κάποια νομικά "όπλα" που ετοιμάζονται να χρησιμοποιηθούνε (υποσχέθηκα να μην τα αποκαλύψω), που μπορεί να φέρουνε τα πάνω-κάτω!!!
Καταλάβατε τώρα γιατί διάλεξα για τίτλο της ανάρτησης το "Εκλογικός "μύλος" στα Τζουμέρκα";

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Ο ΓΑΠ έδωσε το ΞΕΝΙΑ στους Αρτινούς...

Μη νομίζετε ότι ο Γιώργος ήλθε, είδε και απήλθε ψυχρός και κυνικός σαν τον Ιούλιο Καίσαρα...
Το έφερε το δωράκι του, τι νομίζατε ότι θα έρχονταν με άδεια χέρια;
Όχι φίλοι μου, ένα μακροχρόνιο αίτημα των Αρτινών επιτέλους γίνεται πραγματικότητα...


Το ΞΕΝΙΑ, που βρίσκεται μέσα στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας παραχωρείται στον Δήμο Αρταίων!!!
Απ' ότι έλεγαν μάλιστα οι άνθρωποι του Δημάρχου έξω στην πλατεία πριν από λίγο, αύριο ο Παπαλέξης πάει στην Αθήνα για να πάρει υπογεγραμμένη την παραχώρηση!!!
Αλλά μπερδεύομαι λιγουλάκι...
Όχι, δεν με μπερδεύει που θα πάρει την υπογραφή Σαββατιάτικα, με μπερδεύει το Δελτίο Τύπου που έβγαλε ο Δήμος...
Διαβάστε το:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ στο Δήμο Αρταίων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του σήμερα στην Άρτα.

Η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφερόμενη στο θέμα, είπε ότι το ΥΠΠΟΤ προφανώς και συμφωνεί στην παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ, άλλωστε η πρόταση ακούστηκε από τα πιο επίσημα χείλη, του Πρωθυπουργού.

Η κυρία Μενδώνη εξήγησε ότι αυτές τις μέρες ψηφίζεται τροπολογία στη Βουλή, τροπολογία που προβλέπει ότι περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην Εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» όπως είναι και το ΞΕΝΙΑ Άρτας, θα μπορούν να παραχωρηθούν απλά και μόνο με μία υπουργική απόφαση.Εσείς αυτό καταλαβαίνετε; Ότι αύριο πέφτουνε οι υπογραφές;
Γιατί εγώ άλλο καταλαβαίνω...
Τέλος πάντων, ας μην γκρινιάζω, όλοι φωνάζαμε και παλεύαμε για την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ...
Και δεν έχει σημασία αν οι υπογραφές θα πέσουν αύριο ή σε μια βδομάδα ή σε ένα μήνα, αρκεί να πέσουν...
Και αφού τελικά το πάρουμε, πρέπει να ξέρουμε και τι να το κάνουμε, έτσι;
Γιατί έχω έναν μεσόκοπο γνωστό, που όταν βλέπει καμιά "ναζιάρα" μικρούλα κολώνει και λέει: "Κι αν μου πει το ΝΑΙ, τι κάνω τότε;"!!!

Η θερμή υποδοχή του Παπανδρέου στην Άρτα...Αυτά δεν τα έπαιξε η ΕΡΤ...
Περιττό να σας πω ότι οι αστυνομικοί, τα ΜΑΤ και η προσωπική φρουρά του Παπανδρέου, ήταν περισσότεροι από τους διαμαρτυρόμενους και τους επίσημους μαζί...

Άκυρο το άκυρο για το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων;;;

Σας έλεγα το πρωί, που πήγε ο Μαρίνος ο Γαρνέλης, εκλεγμένος Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, στην υποδοχή του Παπανδρέου στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ...


Μαζί του πήγανε και κάμποσοι υποστηριχτές του, που διαμαρτύρονταν για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε άκυρη την εκλογή του λόγω λάθους στην ποσόστωση των γυναικών (ας όψονται οι Μελισσουργοί!!!). Οι Μαρινικοί είχαν σηκώσει και πανό!!!


Κι όμως σήμερα, κατά πληροφορίες, το ΣτΕ δέχτηκε την ανακοπή από πλευράς Μαρίνου και θα ξανασυζητήσει το θέμα στα μέσα Οκτωβρίου, άρα οι εκλογές που υποτίθεται θα γίνονταν μεταξύ των 3 υπόλοιπων (Χασιάκου, Σταυρούλας, Νάκη) αναβάλλονται...
Όλα αυτά τα λέω με επιφύλαξη, αλλά μάλλον έτσι πρέπει να 'ναι, γιατί το έμαθα από δύο διαφορετικές πηγές...

Θα γίνουμε πρωταθλητές στα χρέη οι Αρτινοί!!!


Από 1η Αυγούστου ισχύει το αυτόφωρο για όσους οφείλουνε στο Δημόσιο...
Λοιπόν, ακούστε ποιοι θα μπούνε πρώτοι φυλακή: Ας πάρουμε τους μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ...
Δεν ξέρω αν θα βάλουνε φυλακή τον Υπουργό ή τον Πρόεδρο του ΔΣ ή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αλλά σύμφωνα με αυτά που λένε, κάποιον πρέπει να "μπουζουριάσουνε"...
Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Υπουργεία – ΔΕΚΟ- Συνεταιρισμοί – ΝΠΔΔ με οφειλές πάνω από 1 εκατ. ευρώ:

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυδωνίας – Κισσάμου 11.593.517,76 ευρώ

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας 10.383.991,74 ευρώ

Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών – Πειραιώς ΑΕ 9.890.783,17 ευρώ

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ 9.178.529,43 ευρώ

Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η Πίνδος» 7.558.311,03 ευρώ

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ 6.898.747,34 ευρώ

Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ΑΕ 6.468.582,38 ευρώ

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Επαρχίας Λιβαδειάς ΕΑΣΕΛ 6.430.471,70 ευρώ

Κέντρο Πληροφορικής Υπουργείου Οικονομικών 6.192.075,01 ευρώ

Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας 5.300.824,67 ευρώ

Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων 5.005.197,12 ευρώ

Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Άνω Λιοσίων 4.847.991,20 ευρώ

ΗΛΠΑΠ 4.729.077,86 ευρώ

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Κιλκίς 4.616.728,21 ευρώ

Υπουργείο Οικονομικών 4.177.114,96 ευρώ

Οργανισμός Κωπαΐδας 3.656.093,79 ευρώ

Δήμος Κορυδαλλού 3.115.310,88 ευρώ

Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Άνω Λιοσίων 2.881.958,74 ευρώ

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας 2.854.194,82 ευρώ

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας Γεν. Γραμματεία ΕΣΥΕ 2.826.242,13 ευρώ

Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ – (ΤΕΒΕ) 2.705.760,35 ευρώ

Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Περάματος 2.627.346,57 ευρώ

Δήμος Νίκαιας 2.532.437,39 ευρώ

ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) ΑΒΕ 2.394.352,76 ευρώ

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού 2.363.451,25 ευρώ

Δήμος Περάματος 2.343.430,49 ευρώ

Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκάδα 2.313.090,94 ευρώ

Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Αχαρνών 2.306.738,66 ευρώ

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας 2.280.121,26 ευρώ

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου 2.267.916,51 ευρώ

Αγροτικός Συνεταιρισμός «Η Πρόοδος» Μακροχωρίου 2.249.874,41 ευρώ

Αναπτυξιακή Επιχείρηση Δήμου Κερκυραίων 2.150.119,03 ευρώ

Πολιτισμός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων 1.948.629,64 ευρώ

Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου 1.941.329,80 ευρώ

Δημοτική Επιχείρηση Νεκροταφείο Δήμου Αχαρνών 1.845.063,45 ευρώ

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος Ιωαννίνων 1.714.903,79 ευρώ

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 1.680.416,88 ευρώ

Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών Ρόδου «Ρόδα» 1.651.119,59 ευρώ

Δήμος Άνω Λιοσίων 1.644.397,98 ευρώ

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας – Τυρνάβου – Αγιάς 1.640.876,06 ευρώ

Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα 1.567.380,44 ευρώ

ΤΕΙ Λάρισας 1.545.157,03 ευρώ

Κεντρική Οργανωτική Εκτελεστική Επιτροπή 6 Παγκοσμίου Πρωτ. 1.513.975,33 ευρώ

Καλλιτεχνικός Οργανισμός ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου – Κοινωφελής Επιχείρηση 1.255.468,20 ευρώ

Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού 1.214.111,42 ευρώ

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βονίτσης ΣΥΝ ΕΠΕ 1.199.940,71 ευρώ

Κοινωφελής Επιχείρηση Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας Δήμου Αμαρουσίου 1.115.980,64 ευρώ

Δωδεκανησιακή Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία 1.075.839,67 ευρώ

Πήρα την πρωτοβουλία να μαυρίσω τους κοντοχωριανούς μεγαλοοφειλέτες...
Εξαιρείται ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, που τον κοκκίνησα...
Εκεί Πρόεδρος είναι ο Παύλος Μίχας, που είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Αργύρη και ταυτόχρονα, απ' ότι ακούγεται θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ...
Πριν λίγες ώρες, έλεγε τις προτάσεις του στον Παπανδρέου στην κλειστή σύσκεψη φορέων στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη και θα εξυγιανθούνε τα οικονομικά!!!
Θέλει να συγχωνευτούνε οι δύο μεγάλοι πτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου, της Άρτας και η ΠΙΝΔΟΣ απ' τα Γιάννενα. Αν τα καταφέρει, θα έχουνε μαζί χρέος στο ΙΚΑ 12.859.135,7 ευρώ!!!
Θα έχουνε τότε το μεγαλύτερο χρέος απ' όλους...
Άλλη μια διάκριση για την περιοχή μας!!!
Τώρα όμως, αρκετά με την πλάκα...
Εσείς τι λέτε; Αυτοί οι γιγαντο-οφειλέτες θα πάνε ποτέ στο Αυτόφωρο σαν τους υπόλοιπους κακομοίρηδες;
Μπααααααααααα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη Παπανδρέου στην Άρτα...

Από τις 10 η ώρα είχαν στηθεί οι εργαζόμενοι στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας...
Είναι επί 7 μήνες απλήρωτοι και αντιδρούνε στην συγχώνευση με την ΠΙΝΔΟ από τα Γιάννενα, που μπορεί να σημαίνει ανεργία, για κάμποσους από αυτούς...
Περίμεναν όχι μόνο τον Παπανδρέου, αλλά και τον Παύλο Μίχα, Πρόεδρο του Συναιτερισμού, Περιφερειακό Σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αργύρη και πιθανότατα υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ...

Δεν ήταν οι μόνοι διαμαρτυρόμενοι. Γύρω στις 10:30 ήρθανε και οι "Αγανακτισμένοι" της πλατείας
Και λίγο αργότερα ήρθε ο Μαρίνος Γαρνέλης, μέχρι πριν λίγες μέρες Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, που μετά από την απόφαση του ΣτΕ, κηρύχθηκε άκυρη η εκλογή του...
Μαζί του ήρθανε και οπαδοί του Μαρίνου με πανό για να διαμαρτυρηθούνε για την απόφαση...Πολλοί φαντάζονταν ότι η πιο δυναμική παρουσία θα ήταν οι ταξιτζήδες, με τα αυτοκίνητα, τις κόρνες, τις φωνές...
Αντί γιαυτό, ήρθε κοστουμαρισμένος ο Πρόεδρός τους, ο Κέφης με φάκελο αιτημάτων...
Καλά έκανε, θα το κάνει προσκέφαλο τον φάκελο ο Παπανδρέου στον δρόμο της επιστροφής!!!


Όλους αυτούς λοιπόν είχαν έρθει για να τους "αντιμετωπίσουν" 5 διμοιρίες των ΜΑΤ, άγνωστος αριθμός απλών αστυνομικών, ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο γερανοί της Τροχαίας, για να μετακινούνε οχήματα που μπλοκάρουνε!!!
Ήτανε κι ένα ασθενοφόρο, μην πάθει κανένας τίποτε...Α ναι, ήτανε κι ένα φουσκωτό, αλλά δεν ξέρω αν ήταν του Λιμενικού ή αν ήταν στο σχέδιο διαφυγής του ΓΑΠ από τον Αμβρακικό, αν τα πράγματα ζόριζαν!!!


Οι καλεσμένοι άρχισαν να έρχονται: Οι βουλευτές Τσιρώνης και Στασινός, η ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Μπάστα-Γεωργακοπούλου, ο αντιπρόεδρος της βουλής και υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης, ο οικοδεπότης ο δήμαρχος Παπαλέξης, ο Μίχας, ο Κοίλιας, ο Παπαγιάννης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι και το παλιό ΠΑΣΟΚ με μια παλιά σημαία...


Υπήρχε όμως και "γαλάζια" παρουσία: Ήταν εκεί ο βουλευτής της ΝΔ Παπασιώζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Ν.Σκουφά Γιαννούλης, ο Μαρίνος ο Γαρνέλης που σας είπα πιο πριν...

Τελικά, η στιγμή που περίμεναν όλοι έφτασε... Ο ΓΑΠ ήρθε αδύνατος και κομψός και αφού χαιρέτησε τον άνθρωπο με την σημαία, πνίγηκε στις αγκαλιές των δικών του ανθρώπων...


Μαζί του είχε τον Υπουργό Ανάπτυξης Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κουτσούκο, τον υφυπουργό Υγείας Αηδόνη, μου είπανε ότι ήτανε και ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ, ο Μαγκριώτης, αλλά δεν μου δώσανε φωτογραφία...
Βιαστικά μπήκανε μέσα και κλείστηκαν στην αίθουσα συσκέψεων...
Έγινε και μια μικροπαρεξήγηση με κάποιους ΠΑΣΟΚτζήδες που δεν είχαν καταλάβει ότι τους είχαν καλέσει μόνο για να χειροκροτήσουνε και οι αφελείς πίστευαν ότι θα άκουγαν με τα αυτιά τους τον Πρωθυπουργό να διηγείται πώς κορόιδεψε τους βλάκες τους ξένους και έσωσε την Ελλάδα...
Ας κάτσουν το βράδυ στην ΕΡΤ να ακούσουνε τις δηλώσεις του αρχηγού...