Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Βαστάτε παιδιά τ' άρματα !!!


"Έντονες δυσαρέσκειες έχουν προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ οι επιλογές της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη σχετικά με τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις προέδρων και επιστημονικών υπευθύνων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Κι αυτό γιατί, παρά την ανακοίνωση περί αξιοκρατικής επιλογής, λίγοι είναι αυτοί που πείθονται ότι κάτι τέτοιο έγινε και στην πράξη.
Ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα φέρουν αυτό του Δημάρχου Αγνάντων
Χ. Χασιάκου, ο οποίος ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ορίστηκε πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης Τζουμέρκων. Μάλιστα με νόημα σημειώνουν ότι η Υπουργός θα πρέπει να πείσει ότι ο κ. Χασιάκος -άγνωστο αν είχε καταθέσει αίτηση- διαθέτει περισσότερα προσόντα από τον Δήμαρχο Πραμάντων Γιάννη Σεντελέ ή από άλλους συναδέλφους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Χασιάκος είναι ο μοναδικός αιρετός που επελέγη για την θέση Προέδρου Φορέα.
Εξίσου πολλές είναι οι αντιδράσεις και για τον κ.
Πέτρο Τσουμάνη, νέο Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης, λόγω της στενής σχέσης που έχει με τον πρώην Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.
Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη, βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία δεν μπορούν να πείσουν πια ούτε τους πλέον καλοπροαίρετους για τις «αξιοκρατικές επιλογές».

Αναλυτικά μετά τις ανακοινώσεις της Υπουργού στον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας πρόεδρος ορίστηκε ο κ.Τσουμάνης Πέτρος του Κων/νου (Μηχ/κός Χωροταξίας και Περιφ. Ανάπτυξης) και αναπληρωτής ειδικός επιστήμονας η κ. Μπιτχαβά Αμαλία του Βασιλείου (Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης).

Στον Φορέα Αμβρακικού Πρόεδρος ο κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και αναπληρωτής ο κ. Μερτζάνης Αριστείδης του Κων/νου (Γεωλόγος).

Στον Φορέα Βόρειας Πίνδου Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Κασιούμης Κων/νος του Νικολάου (Δασολόγος , Ερευνητής) και αναπληρωτής ο κ. Βέργος Στέργιος του Γεωργίου (Καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας Τμ. Δασοπονίας και Δ.Π.Φ.

Στον Φορέα Στενών και Εκβολών Αχέροντα και Καλαμά, Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Θεόδωρος Κομηνός του Παναγιώτη (Ζωολόγος) και αναπληρωτής ο κ. Γιαννούλης Νικόλαος του Δημητρίου (Φυσικός).

Τέλος στον Φορέα Διαχείρισης Τζουμέρκων πρόεδρος αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Αγνάντων Χρήστος Χασιάκος, ενώ δεν έχει οριστεί αναπληρωτής."





ΚΕΝΤΡΙ
: Το κείμενο το διάβασα στο EpirusPost και έχω κάποιες ψιλοπαρατηρήσεις για τους φίλους του αξιοκρατικού ΠΑΣΟΚ και γενικότερα για τους ορισμούς Προέδρων Φορέων.
α) Ζητούμενο είναι αν ο Χασιάκος είναι ΠΑΣΟΚτζής ή αν μπορεί να προεδρεύσει με επιτυχία σε αυτό τον ευαίσθητο φορέα; Τόσα χρόνια ο Χασιάκος εκτός από Δήμαρχος Αγνάντων είναι και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Άρτας και δεν έχει ακουστεί ΠΟΤΕ κάτι αρνητικό εναντίον του. Ζεί μάλιστα στο ορεινό χωριό του, καταμεσής στα Τζουμέρκα και δεν πηγαινοέρχεται με τις κουρσάρες του.

β) Θεωρείται αξιοκρατική η επιλογή μόνο αν προέρχεται από τα πράσινα σπλάχνα; Γιαυτό θεωρήσατε αξιοκρατική την επιλογή της καινούργιας Περιφερειάρχισσας, που στο πλούσιο βιογραφικό της έχει σαν προσόντα το μέλος της ΕΓΕ, της εκλογής της σαν νομαρχιακής συμβούλου Αχαΐας και της αποτυχίας της να εκλεγεί βουλευτίνα;

γ) τον Πέτρο τον Τσουμάνη δεν τον ξέρω, αλλά το γεγονός ότι είχε στενή σχέση με τον Σουφλιά σε τι τον αμαυρώνει; Ένας θεός ξέρει τι έχω σούρει από τούτο δω το blog εναντίον του Σαρακατσάνου, αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι όποιος είχε σχέση μαζί του ήταν ανάξιος;

δ) στον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού που με ενδιαφέρει πάρα πολύ, μιας και έχει να κάνει με την θάλασσα που είναι "έξω από το σπίτι μου" ο Τριαντάφυλλος ο Αλμπάνης είναι καταπληκτική επιλογή και έχει εργαστεί πολύ για τον Αμβρακικό.


Και τελικά, φίλοι του ΠΑΣΟΚ, όταν μιλάτε για "αξιοκρατία", εννοείτε μεταξύ των ημετέρων, όταν μιλάτε για την επιλογή των καλύτερων, εννοείτε μεταξύ αυτών που έχουν πράσινη ταυτότητα; Μήπως τα έχετε μπερδέψει λίγο τα πράγματα;

Πάντως, ενώ μέχρι πριν από λίγο, την είχα πάρει σχετικά "στο ψιλό" την ανέμελη Τίνα, όλο και ανεβαίνει στα μάτια μου...
Για να δούμε, θα αντέξει ή θα υποκύψει στις "αξιοκρατικές" πιέσεις σας...

3 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΕΔΚ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΔΚ ΑΡΤΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΔΚ ΑΡΤΑΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΤΙΠΟΤΑ!!!
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΙ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σταθώ στην επιλογή του καθηγητή Τριαντάφυλλου Αλμπάνη (δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά μια φευγαλέα ματιά στο επιστημονικό έργο του αρκεί) για να χαρώ και να ελπίσω ο άνθρωπος...
    Αν και οι λοιπές επιλογές είναι παρόμοιες, μέχρι και αισιόδοξος μπορεί να δηλώσω - λέμε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή έχω γνωρίσει προσωπικά τον καθηγητή Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, έχω να πω μόνο το εξής: Άριστη επιλογή, πραγματικός επιστήμονας και πάνω απ' όλα φανταστικός άνθρωπος! Μπράβο και πάλι μπράβο για την επιλογή του...Η Άρτα και περισσότερο ο Αμβρακικός θα βρεί στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θέλει να τον προστατεύσει πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...